Joga mudre i Surya Namaskar prema učenju Babajija

Updated

Joga je drevna disciplina koja obuhvaća brojne tehnike i znanja na putu transformacije pojedinca prema razvijenom i svjesnom biću. U nedjelju, 17. prosinca od 10 do 16 sati u Šarenom studiju u Zagrebu, u Palmotićevoj 22 održat će se radionica na kojoj možete naučiti rijetko i vrijedno znanje o joga mudrama i pozdravima Suncu prema učenju velikog joga mudraca Babajia.

Ovi se tečajevi u Zagrebu organiziraju po prvi put!

Babaji Surya Namaskar & mudre 1. stupnja

Ove dvije duhovne prakse, koje ćete imati priliku naučiti s učiteljicom joge i meditacije Acyutom Atipriyom Jambavatidasi, su duhovne prakse koje su sastavni dijelovi Bhakti Marga Sadhane.

mudre, pozdrav suncu

Riječ ‘sadhana’ potječe iz drevnog sanskrta i označava duhovnu praksu. Bhakti Marga nudi jednu sadhanu s pet različitih praksi uz pomoć kojih se doslovce imate priliku zaljubiti u život. Iako svaka od tehnika potječe iz istog izvora, svaka od njih je jedinstvena zbog načina na koji nam otvara put prema stvarnoj sreći i istinskoj ljubavi. Ove vam tehnike mogu pomoći umiriti um i utonuti u tišinu srca.

Babaji Surya Namaskar je pozdrav Suncu. Radi se o dinamičnoj fizičkoj vježbi koja se sastoji od niza asana (položaja tijela), a usklađuje tijelo, um i duh. U svojoj srži to je meditacija u pokretu koja slavi božanstvenost hrama ljudskog tijela. Radi se samo nekoliko minuta dnevno i unosi svjetlost i vitalnost u čitavo vaše biće. Dok se vaša svakodnevna praksa ukorjenjuje u samu srž vašeg tijela, misli se stišavaju, a pokret postaje mekan, svjesni izričaj vaše unutrašnje snage.

Za svakodnevnu praksu od samo 6-8 ponavljanja potrebno je svega 10-15 minuta, a može donijeti korist jednaku onoj 45 minuta prakse Hatha joge: fizičku snagu, protok pozitivne energije i jasnoću uma. Fizički ova praksa jača srce i sve glavne skupine mišića. Poboljšava probavu i daje energiju koja vam je potrebna da biste se uspješno nosili s burnim ritmom svakodnevice.

No, zbog čega je ovaj pozdrav Suncu toliko jedinstven? Mahavatar Babaji, veliki jogin s Himalaje, prvi je puta poučio ovaj Surya Namaskar prije nekoliko tisuća godina. Ta vježba na jedinstven način uravnotežuje solarni (Surya) i lunarni (Chandra) energetski kanal ljudskog tijela. Sve suvremene joga vježbe Surya i Chandra Namaskara proizašle su iz ove, koja je izvorna i na jedinstven način spaja pozdrav Suncu i Mjesecu u jednu jedinstvenu dinamičnu praksu. Babaji Surya Namaskar je praksa pri kojoj svaki dio tijela iznutra biva ispunjen sunčevim zrakama, odnosno energijom Sunca.

Što o Babaji Surya Namaskaru kaže instruktor Hatha joge iz Francuske:

“Vidim da mi je tijelo mnogo snažnije nego što je ikad bilo, što je iznenađujuće, s obzirom da je radim manje od 10 minuta dnevno. Daje mi mnogo energije za dnevne obaveze. Babaji Surya Namaskar daje mnogo više nego što se može činiti na prvi pogled.”

Mudre su energizirajući položaji koje se rade s rukama ili tijelom. Njihova svrha je pročišćenje energetskih kanala u tijelu u svrhu duhovnog napretka. One također podržavaju fizičko, mentalno, emotivno i duhovno blagostanje.

Što o mudrama kaže sama voditeljica tečaja:

“Ovaj set od 10 mudri osmišljen je vrlo domišljato jer svaka od mudri ima svoje specifično djelovanje. S obzirom da mudre kao takve rade s energijom samog praktikanta i uravnotežuju je, svako za sebe može pronaći upravo one mudre koje mu individualno odgovaraju. S obzirom da ta duhovna praksa uravnotežuje svih pet elemenata od kojih se sastoji ljudsko tijelo (zemja, vatra, voda, zrak i eter), one su savršena ‘mala, moćna oružja’ koja imaju potencijal odvesti praktikanta u izuzetno duboke meditacije. Kaže se da nijedna meditacija nije potpuna ako je se ne nadopuni mudrom.“

Dobrodošli na ovaj jedinstveni tečaj! ?

O voditeljici tečaja: Acyuta Atipriya Jambavatidasi je dugogodišnja učiteljica joge i meditacije. Porijeklom iz Karlovca, život je posvetila putovanju svijetom i poučavanju joge kako bi pomogla polaznicima svojih tečajeva da dođu u dodir sa svojim bićem i unutar sebe otkriju istinsku ljubav. Certificirana je učiteljica Bhakti Marga Sadhane.

Ukupna cijena za radionicu mudri i pozdrava suncu je 200 kuna.

Više informacija i obavezne prijave na:
00385 97 671 0791 – AAJ
[email protected]

Više informacija o Bhakti Marga Sadhani saznajte na:
www.sadhana.bhaktimarga.org/hr