Indijski klasični koncert

Updated

U nedjelju 9. lipnja svoj treći nastup u Hrvatskoj odrat će jedan od najvećih glazbenika današnje Indije, maestro mandoline Sugato Bhadurij. Tijekom hrvatske mini turneje, na tabli će ga pratiti Om Prakash Pandey.

indijski koncert

Prednastup – Shanti yoga grupa.

O glazbenicima:

Sugato Bhaduri dolazi iz Kolkate u Indiji. Trenutno je jedan od najtraženijih mandolinista u Indiji. Glazbom se počeo baviti u vrlo ranoj dobi. Kao dječak, počeo je učiti vokalnu glazbu od svog ujaka. Bitna značajka njegove glazbe je miješanje kristalno čistih tonova s ritmički zamršenim, a duboka osjećajnost i intelektualni pristup prema raga i zvučnim tehnikama su osnovne komponente njegove glazbe. Duboko rezonantan ton njegova instrumenta, prizivajući nijanse veena, Rababa, Saroda i Sitra, dao je njegovoj glazbi zvuk najranijih izvora indijske klasične glazbe. 2001. godine bio je nagrađen prestižnom SURMANI titulom , a 2012., prestižnom Gandharva Ratna titulom. Njegov je moto: “Mi smo zvuk. Glazba nije ništa drugo nego naštimati sebe da stvorimo prekrasan zvuk. “

Više informacija: www.sugatobhaduri.com

Om Prakash Pandey dolazi iz Indije, Varanasija. Završio je postdiplomski studij table na sveučilištu Banaras Hindu. Paralelno s formalinim obrazovanjem nastavlja proučavati svoj instrument na tradicionalan način pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre. Od 2003., kada je preselio u Njemačku, koncertira i putuje s nekoliko poznatih indijskih glazbenika, surađuje na nekoliko world music projekata i snima glazbu za tri filma. Danas živi u Rovinju sa svojom obitelji i radi u Yoga centru Sadhana kao svirač table i terapeut. Za svoj instrument kaže: “Dok sviram Tablu, razgovaram sa slušateljima duše”.

Preporučena donacija: 50-100kn
Koncert će se održati u Palači Dverce na adresi Katarinin Trg 6 u Zagrebu.

Posjetite i Facebook event.

 

Foto: live.staticflickr.com