Grupna meditacija uz Gayatri mantru

Updated

U petak, 26. svibnja od 20 do 21.30 sati u PremYoga studiju održat će se grupno mantranje legendarne Gayatri mantre 108 puta s Ladom Perišić koja će sa svima vama podijeliti silnu ljubav koju gaji prema ovom obliku meditacije.

mantra, zvuk

Snaga Gayatri Mantre

Mantre su ritmični zvukovi na sanskritu, drevnom vibracijskom jeziku – riječ na sanskritu izgovorena na pravi način utjelovljuje vibraciju onoga što je izgovoreno. Ta vibracija djeluje na svaku stanicu našeg tijela – trenutno vraća mir i veselje, iscjeljuje i ima snagu utjeloviti naše namjere.

Svaka mantra ima posebno značenje i namjeru – za iscjeljenje, za razumijevanje uma, tijela i emocija, za spajanje s višim vibracijama… Mantra usmjerena prema voljenom živom biću ili nekome s kime imamo konflikt može dati blagotvorne rezultate, a možemo se i bez namjere prepustiti mantri i pustiti da njezino vibriranje djeluje na najbolji mogući način.

Grupno pjevanje mantri ima posebno snažno djelovanje, jer sinergija grupe pojačava djelovanje mantre i ulazimo zajedno u meditativno, gotovo ekstatično stanje.

Više o Gayatra Mantri na: http://bit.ly/2pL0PT3

Gospod je rekao u Vedama ”samano mantrah” – neka jedna mantra bude za sve, a ta mantra je Gayatri.

Gayarti je najpoznatija i najčešće izgovarana hinduistička mantra, ona je svijetiljka duhu, daje snažnu duhovnu zaštitu i rasvijetljava svijest. U Gayatri mantri molimo se za svijesnost o povezanosti svega i svih bića, za ravnotežu u svim svemirima, unutarnjim i vanjskim.

Nije potrebno prethodno poznavanje mantre (dobit ćete ispisanu mantru) i ne, nije potrebno zavidno umijeće pjevanja, a intonaciju ćete lako uhvatiti.

Preporučena donacija: 30 kuna
Predviđeno vrijeme trajanja: 75 min