Ecstatic Dance Croatia : Doživite glazbu kroz svjesno plesanje

Updated

U subotu, 6. travnja održat će se Ecstatic Dance Croatia na kojem će vas kroz plesne ritmove pratiti DJ Kiwi in Space, a  za zagrijavanje pobrinut će se Vladimira.

Pozvani su svi da dožive inspirativno, sigurno i sveto mjesto za ples, osjećaj slobode u samoizražavanju, oslobađanju vašeg uma i tijela, povezivanje sa sobom i drugima oko vas.

ecstatic dance

Smjernice za Ecstatic Dance:

Ecstatic Dance Croatia o DJ Kiwi in Space
Naš super heroj spušta se izravno sa svemira kako bi nas poveo na putovanje kroz galaksiju i više dimenzije. Kiwi in Space jedan je od pokretača eklektičnog klubskog programa Muzika Miliona i Solar stage floora na Goulash Disco festivalu, dobri duh mnogih reggae, dub, downtempo i tribal događanja i stvaratelj vizualnog identiteta Ecstatic dance flyera. Njegov senzibilitet za muziku i stvaranje toplih vibracija visokih frekvencija odvest će vas u još neistražene dubine svijesti.

https://soundcloud.com/gosponkiwi/tito-in-space

Impro dance warm up by Vla Di Mira
Vladimira svoje plesno istraživanje započinje susrečući se sa suvremenim plesnim tehnikama. Od tada, kroz pokret, počinje razumijevati sebe i svoju okolinu. Najviše je privlači stvaranje kroz improvizaciju bez zadanih formi i okvira. Kontakt improvizaciju smatra svojom bazom i na tom području se educira i djeluje kao pedagog.

Kroz polusatno zagrijavanje veliku ćemo pažnju posvetiti dahu i njegovoj međuovisnosti s pokretom. Osvijestit ćemo naše tijelo te njegovu poziciju i kretanje u prostoru, kao i postojanje drugih osoba u našoj blizini. Kroz nekoliko suptilnih improvizacijskih zadataka dozvoliti ćemo našem tijelu da samo počne kreirati svoj jedinstveni pokret koji će vrlo brzo prerasti u ples vođen impulsima i vibracijama muzike.

Što je Ecstatic Dance?

Ecstatic Dance Croatia pokrenula je DJ Indra u veljači 2019. nakon nekoliko godina planiranja, osmišljavanja i skupljanja muzike. Velika motivacija i podrška bili su joj prijatelji DJ-i i voditelji Ecstatic Dance zajednica iz raznih dijelova svijeta.

Ecstatic Dance je globalni koncept nastao iz različitih formi svjesnog plesa i pokreta u povezivanju s DJ kulturom i modernom elektroničkom muzikom. Svakoga puta drugi DJ svojim setom vodi transformaciju emocija kroz svoju muzičku viziju uz puno pažnje i senzibilnosti prema plesnoj grupi. Svaki event je jedinstven, različiti su DJ-i i forme pripreme za ples, a razlikuju se od ostalih plesnih praksi jer nema verbalnog vođenja, putovanje vodi DJ kroz muziku različitog tempa i emocija.

Prvi Ecstatic Dance Croatia eventi započeli su zajedničkim krugom namjere i podrške, nakon kojeg je Vladimira potaknula plesače na kreiranje jedinstvenog pokreta kroz improvizacijske forme i okretanje pažnje prema dahu i zatim prepustila slobodnom plesu vođenom impulsima i vibracijama muzike. Sjajni Ecstatic Dance Croatia tim pretvara prostor u sigurno i sveto mjesto za ples, osmišljava vizuale i osigurava kvalitetan zvuk i opremu.

Za sada se daje prednost domaćim pilotima, a u planu su inozemna gostovanja DJ-a i voditelja warm up-a i eventi pod vedrim nebom.

Vrijeme: 19-21 sati
Lokacija: Kuća Aikida, Koturaška 1 (u blizini Lisinskog)
Kontakt: Nikolina, [email protected]
FB grupa: https://www.facebook.com/groups/371884870062422/

Prijava je isključivo preko ONLINE PRIJAVNICE: https://goo.gl/forms/HOzDmQaYvBrdcL132

Preporučena donacija: 60 kn, za nezaposlene 40 kn
(ostavlja se u škrabicu pri dolasku)

 

Foto: Unsplash/Ahmed Odeh