Danas počinju 8. Dani Indije na Zrinjevcu

Updated

Od danas, 16. lipnja do subote, 2. srpnja na Zrinjevcu se obilježavaju 8. Dani Indije! Cilj ovog događaja je bolje upoznati i približiti se indijskoj kulturi na svim razinama, pa će tako u sklopu programa biti mnoštvo zanimljivih i korsnih događanja.

U petnaest dana trajanja, ovogodišnji su Dani Indije posvećeni simbiozi prirode i čovjeka kakvoj svjedočimo i sami u svakodnevnom životu

indija, dani indije, zrinjevac

U četvrtak i petak od 10.30 do 12.30 sati održat će se besplatno ayurvedsko savjetovanje na kojem možete poslušati savjete Senke Kušer-Mijić prema vašim zdravstvenim potrebama i trenutnom stanju. Savjeti će sadržavati upute za prehranu prema pravilima Ayurvede, savjete za korištenje prirodnih ayurvedski pripravaka, savjete za dnevne rutine, promjene stila/načina života te savjete za uzimanje ayurvedskih dodataka prehrani i čajeva Organic India.

Osim savjetovanja na Danima Indije možete kupiti knjige po promotivnim cijenama te uz njih dobiti svakakve darove, kao i ostvariti popuste na sve ayurvedske proizvode.

U nedjelju, 19. lipnja održat će se manifestacija za sve žene ‘Slavimo svoju ženstvenost’!
Slavit će se najduži dan u godini i početak ljeta uz spajanje s prirodnim ritmovima pod zvijezdama, nebom, obasjane mjesečinom i sjajem vatre.

Ljetni solsticij otvara novi ciklus godine. Period žetve. Uroda i berbe. Kada se plodovi pune životnim sokovima kako bi se napunjeni, mogli vratiti ciklusu zime.

U program je uključen i Solsticijski oltar svjetslosti, a radit će se mandala sunca od ljekovitog bilja i cvijeća. Slijedi ceremonija izrade i kićenja cvijetnim vijencima. Esencija bilja snažno djeluje na naš energetski sustav.

Opuštajuće djelovanje i mekoća bilja, neka u nama probudi ono najnježnije, najsuptilnije, najmekše. Nakon toga slijedi zajednička meditacija povezivanja i iscjeljivanja Majke Zemlje. U krugu, zajedno, molit ćemo i povezati se s energijama Majke Zemlje. Ako joj je išta potrebno u vremenu njena neprekidnog razaranja i ranjavanja onda je to povezanost i ljubav.

Iz te snage i spajanja, crpit ćemo i našu snagu te se osnažiti novim uvidima. Kraj ove ceremonije rezerviran je ceremonijom vatre jer paljenje vatre ima veliku moć u svim tradicijama.

Cijena proslave Ljetnog solsticija iznosi 150 kuna, trajat će u nedjelju od 20 do 22 sati a prijaviti se možete putem obrasca OVDJE!

Više o cijeloj manifestaciji saznajte na 8. Dani Indije!