Božićno izdanje: Movement medicine u Rijeci i Zagrebu

Updated

Movement medicine (Medicina kretanja) je je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. U istraživanju vlastitih spontanih pokreta na plesnome podiju, ona nas dovodi do pronalaženja mudrosti vlastitoga srca, do utjelovljenih uvida onoga što uistinu jesmo te do užitka u otkrivanju kako ono što uistinu jesmo donijeti u svakodnevni život.
Movement Medicine je istovremeno i duhovna praksa u najjednostavnijem, materijalnom obliku. Ona nam pruža smjernice kako se povezati sa vlastitim tijelom te na taj način posegnuti za direktnim iskustvom drevnog i dubokog znanja koje se nalazi u svakome od nas. Ponekad se to znanje tiče elemenata u prirodi, ponekad različtih emocija, arhetipova, ponekad odnosa sa samime sobom, sa zajednicom koje smo dio ili pak odnosa prema baštini iz koje potječemo, no bez obzira na temu njezin glavni fokus nalazi se upravo na sadašnjem trenutku – na onome što je naša istina koju nam šapuće vlastito tijelo kroz pokret.

movement medicine

Više o radionici This Must Be The Place:

This Must Be the Place je kontinuirani sat plesne prakse Movement Medicine koji je namijenjen svima, vjerovali da znaju plesati ili ne.
Bez koraka koje trebate učiti, bez pravog i krivog, ovo je vrijeme da se kroz pokret i dah prepustite plesnome podiju, da provedete vrijeme sami sa sobom, sa pažnjom okrenutom na svemir mogućnosti pokreta i da se prepustite ritmu kamo god nas nosi.

U gotovo dva sata vođeni više glazbom, a manje uputama, This Must Be the Place bit će prostor da kroz pokret izrazite upravo ono što u tom trenutku želite da bide izraženo. Kao okosnica za to poslužit će vam sagledavanje aspekta sebe i to kroz 3 osi našega bivanja: tijelo-srce-um, prošlost-sadnjašnjost-budućnost te ispunjenje-međupovezanost-realizacija.

Radionice će se održati na dvije lokacije: u Rijeci, 13. prosinca, od 19:30 do 21:15h  u Auravitalis učilištu, te u Zagrebu, 16. prosinca, od 19:15 do 21:00 u Centru Meleta.

Sat će biti besplatan, ali će se prikupljati donacije (prema vlastitim afinitetima) za Standing Rock.

Za ovu praksu nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo, ali vam je potrebna udobna odjeća, bose noge ili čarapice koje se ne skližu te boca vode.

Za sve dodatne informacije posjetite Facebook event: Božićno izdanje: Movement medicine petkom.