Besplatni satovi Iyengar joge

Updated

Za sve one koji žele probati jogu po Iyengar metodi, u povodu obilježavanja stogodišnjice BKS Iyengara koja se obilježava u 2018. godini, organizirat će se Dan otvorenih vrata Udruge Iyengar Yoga Pula.

iyengar joga pula

Iyengar joga je poznata u svijetu, a u Puli se prakticira s učiteljicom Natašom koja je jedina certificirana Iyengar joga učiteljica u Hrvatskoj. Ova vrsta joge je prepoznatljiva po preciznosti, po sekvenciranju (stručno osmišljenim redoslijedom asana), vremenom provedenim u asanama i raznim joga rekvizitima koje je BKS Iyengar kreativno uveo u jogu, poput ciglica, remena, dekica, užadi, stolica i slično.

Rekviziti omogućavaju svima, bez obzira na sposobnosti, izvođenje asana (položaja tijela) i pranayame (tehnika disanja). Asane se izvode pod budnim okom kvalificiranog i certificiranog učitelja te se konstantno obraća pozornost na precizno i sigurno izvođenja položaja kao i na poravnanje tijela.

Iyengar joga je klasična vrsta joge koja prati Patanjalijev Astanga joga sistem (yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) opisan u “Yoga Sutrama”.

Tijekom Dana otvorenih vrata svi zainteresirane mogu doći i besplatno isprobati Iyengar jogu u Puli na adresi Gortanova 32. Besplatni sat održat će se u nedjelju, 18. veljače u 9 sati.

Svi detalji mogu se dobiti i na Facebook stranici – Iyengar Yoga Pula Nataša, a svoje mjesto treba rezervirati putem Facebooka ili direktno na broj mobitela 0911/633-231, jer prostor Udruge prima ograničen broj ljudi.

Foto: iyssb.com