Besplatna meditacija na dan solsticija

Updated

Svi ste pozvani na meditaciju koja će se održati na dan solsticija, 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu sa Stephanie South, mističnom umjetnicom i autoricom više od 10 knjiga.

Plan je okupiti se u 17.15 sati kod kluba Aquarius te zajedno otići na mjesto meditacije. Ako imate slobodnog vremena, dođite ranije na Jarun, prošetata pokraj jezera, povežete se sa elementima prirode. Klub Aquarius je otvoren i preko dana ( kao i ostali restorani i kafići na Jarunu), ako se želite osvježiti, popiti vodu, kavu, čaj, sok…

Prije meditacije nemojte piti alkohol. Ponesite sa sobom vodu za piće, prostirku za sjedenje i jastučić ili dekicu -nešto na ćemu će vam biti ugodno sjediti u potpunoj tišini.

Za dodatna pitanja pišite na email za prijave: [email protected]

Ljetni solsticij / suncostaj je 21. lipnja; tada je na sjevernoj Zemljinoj polutki dan najdulji i počinje ljeto, a na južnoj polutki najkraći i počinje zima. Naziv solsticij dolazi od latinske riječi sol – sunce i sistit – stoji, a primjenjuje se zato što, nekoliko dana prije i poslije solsticija, Sunce, promatrajući ga sa Zemlje oko podneva, izgleda kao da stoji mirno na nebu. Mnoge drevne kulture su slavile ovaj dan kao sveti dan ili početak godine. Ovaj dan se također slavio i kao Dan Vatre. Slavlje Suncu se obilježavalo paljenjem Vatri ( krijesova ).

Drevni narodi su pratili cikluse prirode i živjeli u harmoniji i ravnoteži sa prirodom. Tako su i drevne Maye posebnu pažnju usmjeravale na sinkronizaciju sa ciklusima planete Zemlje, Sunca, Mjeseca / Lune, solarnog sistema i galaksije.

Za Maye Sunce osim što daje život cijeloj kreaciji, utječe na evoluciju svijesti, prenosi informacije. Za drevne Maye ljetni solsticij je bio početak ulaska u novi ciklus plodnosti, kiše i obrađivanja zemlje.

Također na solsticij počinje i novi ciklus povezivanja sa Solarnom svijesti i primanja novih informacija, novih znanja. Maye su praćenje ciklusa prirode također ukodirale u arhitekturu. Piramide, hramovi i ostale građevine sikornizirane su sa ciklusima sunca: solsticija i ekvinocija, (za cikluse ekvinocija najpoznatija je piramida u Chichen Itzi ).

Stephanie South, po struci novinar, autorica je više od deset knjiga; koautorica sedam tomova “Kronika Kozmičke povijesti”; autorica knjige “Vrijeme, sinkronicitet i promjene kalendara -vizionarski život i rad Jose Arguellesa” i biografije “Putnik kroz vrijeme – evolucija Jose Arguellesa u Valum Votana”

Stephanie je posvećena Višem snu, stvaranju novog svijeta, manifestaciji mira, harmonije i jedinstva u novoj eri, u kojoj će uskrsnuti ženska energija, a muškarac i žena će koračati ravnopravno jedan uz drugog podižući svijest o prirodi vremena i funkciji sinkroniciteta. Tada će ljudi obnoviti svoja zvjezdana sjećanja i paranormalne sposobnosti što će otvoriti pristup kozmičkoj svjesnosti, a sve destruktivno što činimo sebi i našoj planeti Zemlji će prestati.