8 namirnica koje pročišćavaju tijelo i um

Updated

Um i tijelo su povezani i stoga je iznimno važno za zdravlje da tijelo štitimo od toksina. Donosimo vam 8 namirnica koje će vam olakšati i pojednostavniti detoksikaciju tijela, a time i uma!

1.       Šparoge

Šparoge su visoko na ljestvici detoksikacije i sposobnosti neutraliziranja slobodnih radikala štetnih za stanice.

2.       Avokado

Zbog velike količine vlakana i antioksidanata avokado dospijeva na sve više detoksikacijskih popisa. Ovaj čudesni plod je prepun  antioksidanata, snižava kolesterol i pročišćava krvne žile.

8 namirnica koje pročišćavaju tijelo i um

3.       Limun

Svi znamo da je limun odlično voće, a često se spominje u detoksikaciji. Limun pomaže pretvoriti toksine u oblik koji je topljiv u vodi i lako se može izlučiti iz organizma. Limun također ima snažan učinak na pročišćavanje jetre.

4.       Brokula

Brokula koristi enzime u jetri kako bi učinila toksine lako uklonjivima iz organizma. Vjerojatno vam je dosta brokule jer se spomnje svaki put kad se govori o zdravoj hrani. Probajte je jesti sirovu – vjerujte nam, ukusnija je.

5.       Kupus

Kupus pomaže pročistiti jetru. Olakšat će vam odlazak na zahod, što će vam pomoći pri rješavanju toksina i njihovom izbacivaju iz organizma. Krenite svježi iznova!

6.       Cikla

Vjerujte nam, jedna porcija cikle može više učiniti za vaše zdravlje od većine namirnica. Cikla podiže energiju i snižava krvni tlak. Za vrijeme detoksikacijskog procesa, cikla pomaže ukloniti sve otrove iz organizma.

cikla

7.       Zeleni čaj

Zeleni čaj ima veliku količinu antioksidanata koji su korisni jer uništavaju slobodne radikale prije nego oni počine bilo kakvu štetu. Samo zbog toga je korisno svakodnevno uživati u ovom napitku!

8.       Limunska trava

Potpomaže jetru, bubrege, mjehur i cijeli probavni trakt. I da, zato je odlična za organizam! Ali to nije sve – pomaže boljoj cirkulaciji i probavi.

Pripremila: Anđela Trampus
Izvor: curejoy.com
Foto: pixabay.com