Sve tajne Gayatri mantre

Updated

Gayatri je najpoznatija i najpjevanija vedska mantra za koju se smatra da sadrži samu esenciju vedskoga učenja, obraća se Saviti – ‘Onome od čega je sve stvoreno’. Gayatri je poruka jedinstva – glina je jedna. Od nje se mogu napraviti brojni oblici isto kao što je Bog jedan, a ima mnogobrojna lica i aspekte.

Gayatri je majka svih vedskih učenja, Gayatri je naš dah, ‘ono’’ od čega je sazdana vjera. Gayatri predstavlja osjetila i ovladavanje osjetilima. Ona je mikro i makro kosmos.

tajne gayatri mantre

Gayatri mantra je Sunce svih mantri. Kao što Sunce zrači bezbrojne zrake svjetlosti tako i Gayatri mantra svojom vibracijom integrira sve božanske kvalitete u jednu, nepodijeljenu istinu. Takvo jedinstvo i čistu istinu pronalazimo u meditaciji.

Prijevod: Meditiramo na duhovni sjaj vrhovne obožavane božanske stvarnosti Koji je izvor svih fizičkih, astralnih i nebeskih sfera postojanja. Neka vrhovno božanstvo osvjetli naš intelekt kako bismo shvatili vrhovnu istinu. Da bi se brže zadobile dobrobiti ove mantre, preporučuje se pjevati je s Rudraksha malom u ruci.

https://www.youtube.com/watch?v=7cI4Y60y0TE

Izvor: speakingtree.in
Foto: store.blackswansounds.com