Sve više popularna: Joga pod vodom

Updated

Slika vode je učestalo korištena kao simbol u meditaciji kako bi podržala beskonačan tok koji prolazi kroz blokade i otključava unutarnji mir i iscjeljenje.

brittany_trubridge_ocean_yoga_zoe_helene_677

Voda ima sposobnost jačanja meditacije – mantranjem šaljemo vibraciju u vodu koja nam pak iste zvukovne valove vraća, te ona ulazi u ,’našu’ tjelesnu vodu i tako smiruje naš um i omogućuje osjećaj nevezivanja i beztežinsko stanje.

Kupanje i boravak u vodi je kroz vjekove bio način iscjeljenja. Uzgon vode umanjuje pritisak na zglobove, čineći čak i teške asane laganim. Pomaže povezivanju s vlastitim tijelom, oslobađa bol i stimulira limfni sustav.

Fotolia_56501683_S-655-x-437

Jogiji sve više dodavaju raznovrsne sadržaje drevnoj praksi joge – od Iyengar joge gdje se koriste razni rekviziti kako bi se ušlo dublje u pojedini položaj, joge na SUP-u koja se ljeti sve češće prakticira na vodi ili joge na svili koja je dostupna i kod nas u nekim studijima. Sada je na red došla i joga pod vodom!

‘Prakticiranje joge i meditacije pod vodom vodi nas prema osnovama i pruža niz pogodnosti’, objašnjava Kat Tudor, vlasnica SunWater Spa, novog studija joge i ‘vodene terapije’ u Manitou Springs, Colorado.

aquabellies-3

Po svijetu sve više hotela nudi mogućnost vježbanja joge pod vodom  i ovakav je program posebno koristan za početnike koji imaju strah od ronjenja, a naravno zanimljiv svima  koji vole jogu, meditaciju i vježbe opuštanja. Ukoliko se nađete u situaciji, svakako isprobajte ovu vrstu joge te se potpuno prepustite vodi,  slušajte svoje tijelo i dah te uživajte istraživajući svaki element ovog potpuno novog iskustva.

Foto: zoehelene.com