Riješite se problema s kožom uljem čajevca

Updated

Drvo čajevca naraste do visine 7 metara, igličastih je listova te potječe iz Australije. Australski Aboridžani su koristili listove čajevca za liječenje rana i infekcija. Eterično ulje dobiva se parnom destilacijom listova i grančica.

Eterično ulje čajevca (Melaleuca alternifolia) je snažan antiseptik, djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica, jača imunitet, pomaže kod dišnih infekcija, gripe i prehlade, kašlja, urogenitalnih infekcija, gljivičnih infekcija kože, akni i masne, kod umora.

eterično ulje, aromaterapija, ulje čajevca

Dobro se slaže sa pravom lavandom, eukaliptusom globulusom, limunom, ružmarinom, mažuranom, čempresom, đumbirom, mandarinom i slatkom narančom.

Čajevac balansira 5. čakru (Vishudha), jača vitalnu energiju i samopouzdanje te nas osnažuje na svim nivoima. Pomaže nam kod komunikacije i izražavanja!

Bitno je napomenuti da su moguće lakše kožne reakcije na eterično ulje čajevca. Pripazite da koristite kvalitetno ulje čajevca budući da je tržište puno loših sintetskih kopija.

Uljna mješavina za masnu kožu lica sklonu aknama

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Uljnu mješavinu nanosite dva puta dnevno na čistu kožu.

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare