Pet joga položaja koji razbuđuju cijelo tijelo

Updated

Svi želimo započeti dan puni snage i poleta, iskočiti iz kreveta i biti spremni za sve što nas čeka taj dan, ali često se jutrima osjećamo lijeni i ostajemo u svom toplom i mekanom gnijezdu što duže možemo. Početi dan sa jogom pomaže nam da očistimo um i energiziramo tijelo. Osim toga, joga ubrzava metabolizam, pojačava cirkulaciju, pomaže tijelu da se bori protiv raznih upala, pozitivno djeluje na imunološki sustav i mentalno zdravlje. Donosimo nekoliko joga položaja koje možete izvoditi dok ste još u krevetu, nakon kojih ćete se sigurno lakše ustati.

Pavanamuktasana

Pavanamuktasana

Ova  vježba idealna je za one koji imaju problema s probavom i vjetrovima koji često znaju biti vrlo neugodni, ako ih ne možemo kontrolirati. Također je odlična za buđenje kukova, kralježnice i ramena, a povećava i cirkulacija kroz trbuh i noge.

Jathara parivartanasana

Jathara parivartanasana

Idealan položaj za one koji satima  sjede u uredu i izrazito malo se kreću tijekom dana.

Ananda balasana

ananda balasana

Ova poza otvara zdjelicu i pojačava cirkulaciju kroz kralježnicu.

Salamba  Bhujangasana

Salamba Bhujangasana, asana

Ovaj položaj otvara prsni koš, te pozitivno djeluje na moždani sustav.

Balasana

Položaj djeteta vrlo je ugodan položaj koji isteže i opušta ramena, vrat, bedra, potkoljenice i zglobove. Nakon ove poze osjećati ćete se dublje povezani sa svojim tijelom i dahom.

balasana, čakre

Bitno je u svakoj asani kretati se vrlo, vrlo polagano, te pravilno disati. Ova sekvenca nije zamišljena kao dubinsko istezanje, već nježno buđenje tijela.

Foto: Pinterest