Njemačka kamilica za balans krunske čakre

Updated

Njemačka kamilica (Chamomilla recutita) je jednogodišnja, niska biljka sa rijetkim listovima i cvjetovima nalik tratinčici. Potječe iz Europe i sjeverne Azije ali se najviše uzgaja u Mađarskoj i istočnoj Europi. Eterično ulje dobiva destilacijom cvjetova vodenom parom te se koristi u kozmetičkoj industriji, proizvodi se po cijelom svijetu a najveći proizvođači su evropske i sjevernoafričke zemlje. Eterično ulje plave je boje koja potječe od spoja kamazulena.

njemačka kamilica, eterično ulje

U starom Egiptu su je koristili kako biljku za umirenje, a danas je čaj od kamilice prisutan u gotovo svakoj kućnoj apoteci.

Eterično ulje njemačke kamilice (Chamomilla recutita) djeluje protuupalno, antialergijski te se koristi kod kožnih alergija, serboreje, ekcema, dermatitisa i drugih upalnih bolesti kože, kod opekotina, akni, za njegu suhe i dehidrirane kože te kod nesanice, napetosti i stresa.

Eterično ulje njemačke kamilice je snažnog djelovanja te ga ne treba koristiti u koncentraciji većoj od 2 posto.

Eterično ulje njemačke kamilice balansira 7. čakru (Sahasrara), jača našu povezanost sa Univerzumom i duhovnu snagu, pomaže pri meditaciji.

Lanolinska krema za suhu i ispucalu kožu

U staklenoj posudi ili tarioniku najprije dobro izmješajte lanolin, glicerol, biljno i eterično ulje. Lanolin je gust i teško se miješa pa će vam trebati malo više vremena dok smjesa ne postane jednolična.

Na kraju polako ulijevajte hidrolat uz miješanje. Kada krema postane homogena dodajte eterična ulja i vaša lanolinska krema je gotova i spremna za upotrebu.

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare