Neobična sinkronizacija pokreta: Joga na konju

Updated

Joga na konju zaista je moguća i u posljednje vrijeme sve više se pojavljuju fotografije jogina i jogija koji su prostirku zamijenili ovom plemenitom životinjom. Još od davnina je poznato da konji imaju nevjerovatnu moć terapeutskog djelovanja na ljude no ovakve pozitivne akcije zapravo su obostrane i ne vrijede samo za ljude, već i za konje.

IMG_0024-1

Prije nekoliko godina pisalo se o Oscaru Scarpatiu, osnivaču Doma India School u San Luisu, u Argentini  koji  tvrdi da nema nikakve potrebe krotiti konje na agresivan i bolan način, jer postoji nov i istovremeno divan put za rješenje tog problema. Divlje, nervozne i traumatizirane konje moguće je pripitomiti pomoću joge na način da izvodimo asane upravo na njima. Pri tome dolazi do nevjerojatne sinkronizacije životinje s čovjekom, njegovim dahom i pokretom.

e1901073a2ec37321baedda090b310ee

U to vrijeme na YouTubeu se mogao vidjeti i video u kojem muškarac izvodi Sirshasanu (stoj na glavi) na konju koji leži na leđima. To je samo jedna u nizu asana koja oslobađa tu plemenitu životinju od straha, a kod čovjeka jača koncetraciju, balans, svjesnost i samokontrolu. U nastavku pogledajte fotografije prekrasnih jogina koje vježbaju jogu upravo na konjima!

konj, vježbanje, joga

53a05157e0101_-_cos-06-yoga-horses-de