Humanitarna radionica kundalini joge

Updated

Nuvens centar osobnog razvoja organizira u nedjelju, 18. prosinca trosatnu humanitarnu radionicu kundalini joge pod nazivom Bijeli Božić – Bijela joga.

radionica kundalini joge
Bijela joga je zapravo naziv za bijelu kundalini jogu. Bijelo svjetlo u sebi sadržava sve ostale svjetlosti, što će reći da energija i frekvencija bijeloga svjetla u sebi sadrži sve ostale svjetlosne frekvencije i energije. Pustiti bjelinu u svoje srce znači ispuniti ga prihvaćanjem svega što nam donosi život, razumjeti i suze radosnice i suze žalosnice, blagosloviti i prijatelje i one druge, zahvaliti za svoj život upravo takvim kakav jest. Energija zahvalnosti je poput energije bijeloga svjetla: sve prihvaća, razumije i sve uvažava. Prihvaćanjem nadilazi i transcendira svaku bol, tugu, uvredu i patnju, a ulazi i postaje svaka radost, veselje i užitak. Zahvalnost je ključna riječ za radostan i ispunjen život. Zahvalnost je najljepši dar koji sami sebi možemo darovati. Zbog toga za ovaj Božić darujte sebi malu radionicu iz zahvalnosti i radosti pa neka se i vaše srce ispuni bjelinom božićne zahvalnosti i prihvaćanja.

Radionica:

Nakon kraćega uvoda u čaroliju božićne zahvalnosti, krenut će se u zagrijavanje tijela, duha i duše i pripremiti ih na primanje blagoslova. Tijelo ćete razgibati živahnim i energičnim, gotovo plesnim pokretima tijela i ruku, a duh podići glazbom, pjesmom i predivnim kundalini mantrama. Dušu ćete na radionici osvijetliti promatranjem sebe u drugome i protoku Božićne energije oko nas.

Što se samih krija tiče, duh će se razigrati krijama za poticanje zahvalnosti i radosti u trajanju od 45 minuta. Jedna od krija će biti i tzv. Sat krija za koju kažu da kada bismo sveli kundalini jogu na samo jednu esencijalnu kriju, tada bi to bila upravo ona.

Nakon krija slijedi pauza i osvježenje uz jogi čaj napravljen od mirisnih trava i začina koji podsjećaju na Božićni duh.

Poslije pauze, svoje ćemo srce ispuniti jednom od najljepših kundalini meditacija Gobinde Mukande Udare Apare u trajanju od 33 minute.

Na kraju ove božićne radosnice, slijedi duboka vođena relaksacija. Glazba uz precizno modulirane α (alpha) i θ (theta) valove te vođenje u načinu joga nidre opustit će svaki mišić u vašemu tijelu, smiriti dah i opustiti um.

Na radionicu se preporuča doći obučen u bijelo ili barem imati bijelu majicu na sebi. Ako nije baš bijela, neka onda barem bude svjetlijih boja.

Donacije: sve prikupljene novčane donacije s radionice će se darovati u dobrotvorne svrhe Domu za starije i nemoćne osobe na Ravnicama. Preporučena donacija iznosi 100 kuna, no vi darujte u skladu sa svojim nogućnostima.

Sve detalje o radionici saznajte na Humanitarna radionica kundalini joge. 

Foto: Pinterest