5 najboljih namirnica za zdravlje pinealne žlijezde (Treće oko)

Updated

Ako putem meditacije tražite prosvjetljenje ili se samo želite kvalitetno naspavati, onda će vam trebati  zdrava pinealna žlijezda (Epifiza). Poznata i kao ‘treće oko’, ova žlijezda veličine zrna graška nalazi se u središtu mozga i zadužena je za reguliranje melatonina, hormona koji regulira dnevno-noćni ritam te također regulira određene spolne hormone.

Kalcifikacija je problem koji se javlja kod velikog broja ljudi, ali je izraženiji kod osoba neadekvatne ishrane. Problem nastaje kod pretjeranog izlaganja fluoru i fosforu koji destabiliziraju mineralnu ravnotežu i prirodan ritam tijela. Kako biste vašu pinealnu žlijezdu održali zdravom potrebno je konzumirati što više svježih namirnica, a s jelovnika izbaciti brzu i procesiranu hranu.

5 najboljih namirnica za zdravlje pinealne žlijezde (Treće oko)

  1. Klorela (Alga)

Alge klorela i spirulina te pšenična trava bogate su vitaminima, mineralima i antioksidansima. Te i ostale klorofilom bogate namirnice pomažu kod uklanjaju metalnih toksina koji se nakupljaju u organima. One povećavaju razinu kisika, popravljaju oštećeno tkivo i jačaju vaš imunološki sustav. Osim povećanjem kisika i boljeg imunološkog funkcioniranja, pomažu vašem tijelu zaustaviti kalcifikaciju pinealne žlijezde.

  1. Jod

Fluor koji se nalazi u vodi iz slavine nastanjuje se u pinealnu žlijezdu. Jod je bitan za svaki organ tijela, a njegovi nedostaci stvaraju prostor za nakupljanje fluora, koji zatim u tijelu zauzima njegovo mjesto. Probajte povećati unos joda i time smanjiti utjecaj fluora na sve vaše organe. Možete ga lako unijeti putem prehrambenih izvora kao što su špinat, brokula, morska trava i riba. Također možete koristiti i suplemente joda.

  1. Ulje divljeg mažurana (Origano)

Istraživanja su dokazala kako ulje divljeg mažurana djeluje poput moćnog alata u borbi protiv raznih mikroba i drugih štetnih organizama u tijelu. Održavanjem zdrave imunološke funkcije, vaše će tijelo lakše ukloniti štetne organizme prije nego oni napadnu tkivo kao što je pinealna žlijezda. Također, ulje divljeg mažurana očistitiće vaš probavni sustav tako da ćete moći uživati u boljem zdravlju.

  1. Jabučni ocat

Nabavite sirovi jabučni ocat zato što on sadrži jabučnu kiselinu. Ovaj kemijski spoj daje octu kiseli okus i djeluje kao detoksikator metala. Jabučna kiselina dobro je poznata po svojoj sposobnosti uklanjanja aluminija iz ljudskog tijela. Dodatne zdravstvene koristi uključuju otapanje bubrežnog kamenca, olakšavanje simptoma gihta, snižavanje krvnog tlaka i održavanje normalne razine glukoze u tijelu.

Najlakši način konzumacije jabučnog octa jest tako da u čaši vode pomiješate jednu ili dvije žličice octa s medom.

  1. Cikla

Karakterizirana dubokom tamno crvenom bojom, cikla sadrži kemijski element bor. On pomaže kod usklađivanja unosa kalcija i uklanjanja metala i drugih spojeva iz tijela, poput fluora. Cikla također sadrži velike količine vitamina B koji pomaže u održavanju energije i rastu novih stanica u tijelu.

Kako biste osnažili rad pinealne žlijezde ponajprije morate ukloniti izvore fluora i izbaciti brzu hranu, aposebno sokove. Ako ne promijenite svoju prehranu, ovih pet namirnica neće imati većeg utjecaja na vaše zdravlje. Namirnice poput korijandera, češnjaka, limuna i kokosovog ulja pomoći će vam u detoksikaciji. Vrijedno je razmotriti pokušaj detoksikacije cijelog tijela kako biste smanjili kiselost i očistili organizam od metala i toksina.

Izvor: wakeup-world.com
Foto: thesleuthjournal.com