3 meditacije koje možete raditi dok se tuširate

Updated

Svi mi volimo tuširanje toplom vodom. Postoji nešto u vodi, mirisu sapuna i osjećaju čistoće nakon čega se osjećamo okrijepljeno i ispunjeni energijom nakon tuširanja.

Osjećaj da se iscjeljujemo dok stojimo goli pod toplom vodom koja teče i na taj način pomaže da isperemo ne samo nečistoće već i ustajalu energiju. Meditacija pod tušem je idealan način da isperemo sav stres i negativnost.

Kad nam voda teče od vrha glave po leđima sve do stopala to nam pomaže da otvorimo svoje centre energetske moći odnosno čakre koje ožive naš um, osjetila i omogućava nam da podignemo svoju vibraciju. Tuširanje ujedno podiže nivo naše kreativnosti pa zato veliki broj ljudi dobije najbolje ideje pod tušem!

Kad se brzinski tuširate ne samo da štedite vodu već možete napraviti i 3 korisne vježbe meditacije za svega nekoliko minuta ili manje.

Ove su meditacijske vježbe dobar način da ugradite svjesnost i duhovnost u svoju svakodnevicu:

Meditacija pod tušem #1

Kad se sapunate ponavljajte ovu mantru: “Čistim se tako da osjećam kako me ispunja svjetlost, mir i olakšanje.” Ponavljajte ovu mantru dok se temeljito trljate.

Kad ispirete sapunicu, zamislite da sva negativna energija, odnosno energija koja više nije dio vas izlazi iz vašeg organizma u odvod tuša.

Zatim rukom napravite trzajući pokret oko cijelog svog tijela na taj način “čisteći” svu preostalu negativnu energiju

Stanite još jednom pod tuš, zatvorite oči i zamislite kako vas voda štiti u obliku zlatno bijele svjetlosti koja vam okružuje tijelo. Vidite bijelu svjetlost u vašem umu, a zatim duboko udahnete tri puta prije nego otvorite oči.

Meditacija pod tušem #2

Stanite pod tuš okrenuti prema glavi tuša na taj način da voda teče prema stražnjoj strani vašeg vrata. Ovo je vrlo osjetljiv dio vrata odnosno čakra koja se naziva Cerebellum i pomaže vam potaknuti kreativnost.

Kad osjećate kako vam voda klizi niz vrat, postanite svjesni tog osjećaja i svu pažnju usmjerite na to što osjećate. Dopustite svom umu da se utiša i jednostavno se usmjerite u potpunosti na to što činite.

Namjera nam je da u potpunosti postanete osjetljivi na sadašnji trenutak i sve što vas okružuje. Kako biste si omogućili još dublje “uranjanje” u sadašnjost , duboko udahnite 5  puta i izdahnite i na taj način osjetite potpun spokoj i mir.

Meditacija pod tušem #3

Kad se tuširate recite svom tijelu: “Volim Te. Hvala Ti.”

Ponavljajte ovu afirmaciju cijelo vrijeme tuširanja i doista osvijestite i osjetite duboku zahvalnost i ljubav prema sebi. Poželjno je da posebnu pažnju pritom posvetite dijelovima tijela koji posebno trebaju vašu njegu, ljubav i iscjeljivanje.

Kada ispirete sapunicu, zatvorite oči položite ruku na srce. Udahnite i izdahnite 5 puta i doista si dopustite da osjetite punu snagu zahvalnosti i osjećaj ljubavi što izvire iz srca.

Za kraj meditacije još jednom ponovite afirmaciju : “Volim te. Hvala ti.”

S ove tri jednostavne meditacije pod tušem možete na pravi način započeti ili završiti dan.

Pripremila: Jelena Štefičić
Izvor: foreverconscious.com
Foto: thewayofmeditation.com.au