Vođena meditacija za djecu na hrvatskom jeziku

Iako se prije vjerovalo da su meditacija, joga ili vježbe za relaksaciju rezervirane samo za odrasle, posljednjih nekoliko godina uvidjelo se da je i djecu također potreban način suočavanja sa stresom, kako bi se opustili i naučili rješavati probleme mirnim putem.

Već smo pisali o istraživanju koje dokazuje sve dobrobiti meditacije u školama, a sada vam donosimo prekrasne vođene meditacije mame Tamare Vučković koja je odlučila snimiti vođene meditacije za djecu i objaviti ih na Youtubeu kanalu pod nazivom ‘Šalji dalje’.

vođena meditacija za djecu

Ja sam Tamara i mama sam dvojice dječaka. Na ideju o dječjoj meditaciji došla sam, ni manje ni više nego u meditaciji. Moj sin Viktor oduvijek se opirao dnevnom odmoru iako je bilo jasno koliko mu je potreban. Htjela sam mu pružiti neku motivaciju da legne i predahne, napuni baterije, ali vrlo često to je bilo bezuspješno. Moje metode i čitanje slikovnica vise nisu bile dovoljne, a na internetu sam trazila kratke meditacije ili priče opuštanja za djecu koje bih mu puštala. Nazalost, na hrvatskom ih nisam pronalazila, a kako sam učiteljica engleskog tražila sam ih i na engleskom. Tada sam prvi puta čula predivne dječje meditacije. Tada mi se u jednoj mojoj meditaciji rodila ideja da sama napišem meditaciju za Viktora. Obzirom da znam kako ideje koje dodju u meditaciji nikada nisu ‘slučajne’ odlučila sam poduzeti inspirativnu akciju i cijeli me Svemir podržao u tome. Viktoru se meditacija jako svidjela pa je tako od jedne ‘slucajne’ meditacije za Viktora nastao ovaj kanal. Svaku meditaciju danas, Viktor isproba, iskritizira i tek onda ide u svijet. Ako posluži jos kojem djetetu, moja misija je ispunjena. Od srca ŠALJEM dalje!

Na Youtube kanalu ‘Šalji dalje’ možete pratiti sve nove vođene meditacije koje će mama Tamara objavljivati i zajedno sa svojom djecom uživati u ovim predivnim audio snimkama.

Foto: vancouversun.com