Vođena meditacija za djecu na hrvatskom jeziku

Updated

Iako se prije vjerovalo da su meditacija, joga ili vježbe za relaksaciju rezervirane samo za odrasle, posljednjih nekoliko godina uvidjelo se da je i djecu također potreban način suočavanja sa stresom, kako bi se opustili i naučili rješavati probleme mirnim putem.

Već smo pisali o istraživanju koje dokazuje sve dobrobiti meditacije u školama, a sada vam donosimo prekrasne vođene meditacije mame Tamare Vučković koja je odlučila snimiti vođene meditacije za djecu i objaviti ih na Youtubeu kanalu pod nazivom ‘Šalji dalje’.

vođena meditacija za djecu

Ja sam Tamara i mama sam dvojice dječaka. Na ideju o dječjoj meditaciji došla sam, ni manje ni više nego u meditaciji. Moj sin Viktor oduvijek se opirao dnevnom odmoru iako je bilo jasno koliko mu je potreban. Htjela sam mu pružiti neku motivaciju da legne i predahne, napuni baterije, ali vrlo često to je bilo bezuspješno. Moje metode i čitanje slikovnica vise nisu bile dovoljne, a na internetu sam trazila kratke meditacije ili priče opuštanja za djecu koje bih mu puštala. Nazalost, na hrvatskom ih nisam pronalazila, a kako sam učiteljica engleskog tražila sam ih i na engleskom. Tada sam prvi puta čula predivne dječje meditacije. Tada mi se u jednoj mojoj meditaciji rodila ideja da sama napišem meditaciju za Viktora. Obzirom da znam kako ideje koje dodju u meditaciji nikada nisu ‘slučajne’ odlučila sam poduzeti inspirativnu akciju i cijeli me Svemir podržao u tome. Viktoru se meditacija jako svidjela pa je tako od jedne ‘slucajne’ meditacije za Viktora nastao ovaj kanal. Svaku meditaciju danas, Viktor isproba, iskritizira i tek onda ide u svijet. Ako posluži jos kojem djetetu, moja misija je ispunjena. Od srca ŠALJEM dalje!

Na Youtube kanalu ‘Šalji dalje’ možete pratiti sve nove vođene meditacije koje će mama Tamara objavljivati i zajedno sa svojom djecom uživati u ovim predivnim audio snimkama.

Foto: vancouversun.com