Mindfulness.hr novi projekt posvećen meditaciji

Updated

Mindfulness.hr stvoren je kao prijateljski portal namijenjen dijeljenju informacija vezanih za mindfulness i metta meditacije, mindful jogu te druge usko srodne prakse.

Predavanja, povlačenja, radionice i satovi koji se održavaju u Hrvatskoj i susjedstvu te izbor literature, videa i ostalih zanimljivosti iz raznih izvora, dostupni su na stranici.

mindfulness, metta, meditacija

Što je minfulness?

Mindfulness (pomnost) je prirodna sposobnost svakog čovjeka da može biti svjestan svega što se događa u sadašnjem trenutku i da to može prihvatiti sa suosjećanjem, odnosno na miran i opušten način. To je stanje svijesti u kojem um ne osuđuje niti se opire svemu što prepoznaje i što trenutno jest. 

Dakle, dva su ključna sastojka mindfulnessa, svijest/budnost i suosjećanje/prihvaćanje.

Riječ mindfulness prevedenica je riječi sati koja dolazi iz Pali jezika, a znači sjetiti se. Pali jezik koristio se u doba drevne Indije i mnogi originalni budistički tekstovi pisani su njime…

Iza projekta višegodišnje praktikantice meditacije i joge Tena i Tina, sa toplom i iskrenom namjerom da ono što je tako snažno utjecalo na kvalitetu njihovih života, približe široj zajednici.

Više o mindfulness i metta meditaciji saznajte na minfulness.hr!