Meditacija za čišćenje i punjenje energijom

Updated

Vodimo vas na jedan meditativni put! Jedino što trebate učititi je izdvojiti 30 minuta samo za sebe i smjestiti se u položaj koji vama najbolje odgovara i u kojem će vam od početka do kraja meditacije biti posve ugodno. Ovu meditaciju možete izvesti i s nekim u paru, tako da jedna osoba čita smirenim tonom upute, a druga se za to vrijeme opušta i uživa. Pa krenimo!

www.pinterest.com

Sjednite na svoje omiljeno mjesto, uspravnih leđa i s nogama na podu. Počnite disati na način da uzmete nekoliko dubokih udaha. Svjesno opustite dio po dio vašeg tijela, s pažnjom usmjerenom na disanje. Kroz opuštanje i disanje, osluškujte zvukove iz vaše okoline, mirise, boje. Udahnite duboko i polako. Svoju pažnju sada prenesite iz vaše vanjske okoline u vašu nutrinu. Postanite svjesni sebe i svog vlastitog tijela. Dopustite sebi otvoriti se i upiti univerzalnu energiju. U ovom trenutku mislite samo na sebe. Uživajte u energiji i čišćenju svog bića. Dopustite da vas ta energija cijelog prožme, očisti i izbaci iz vas sve što nije za vaše najviše dobro.

Osluškujte sada sebe! Usredotočite se na svoje vlastito tijelo i neka vam ono bude najbolji savjetnik. Ako ustanovite da osjećate napetost u nekom dijelu tijela ili osjetljivost ili možda neku neobjašnjenu težinu, duboko udahnite iscjeljujuću energiju, mentalno je usmjerite na to mjesto, zatim duboko izdahnite, osječajući kako sa izdahom izlazi i ta napetost i težina. Dodatno pojačajte izdah snagom svoje želje za iscjeljivanjem i izbacivanjem tih neugodnosti koje ste opazili. Ponovo duboko udahnite pozitivnu, iscjeljujuću energiju srca dubokim izdahom, izbacite sve što nije za vaše najviše dobro. Ne dopuštajte da se ono što nije za najviše dobro ugnjezdi u vašem tjelu. Sada usmjerite pažnju na vašu srčanu čakru, na područje središta grudi.

Svakim udahom promatrajte i osjećajte kako se vaše srce širi i puni tom iscjeljujućom energijom. Osjetite kako se vašim grudima širi toplina, kako vas preplavljuje ljubav i kako se prsni koš širi. Osjećate vezu, kontakt sa svemirom/univerzalnom energijom i ostanite tako nekoliko trenutaka. Spoznajte i osjetite nit koja vas spaja i ispunjava. Zatim mentalno podignite tu energiju na vrh vaše glave, na krunsku čakru i dopustite si osjetiti povezanost vaše krunske čakre sa srčanom čakrom. Na vrhu glave vizualizirajte bijeli cvijet kako otvara svoje lattice preko kojih primate još više iscjeljujuće energije i svjetlosti. Duboko udahnite to svjetlo preko latica svijeta pa sve do vašeg srca.

Zatražite kontakt sa pozitivnom energijom, svjetlošću i ljubavlju te joj dopustite da uđe kroz vašu krunsku čakru. U ovom trenutku možete doživjeti iskustvo emotivnog opuštanja i otpuštanja, što je sasvim prirodno. Ne sudite i ne procjenjujte kako biste se mogli ili trebali osjećati. Samo dopustite i prihvatite univerzalnu ljubav i iscjeljenje.

Vašu svjesnost pomaknite sada polako od srca dolje, prema trbuhu, pa naa noge i stopala. Zamislite da ste korijen koji vas spaja duboko sa Zemljom i osjetite energiju Zemlje kako se miješa sa svjetlom, ljubavlju i toplinom u vama. To donosi neopisiv osjećaj ugode! Polako, ritmički dišući ostanite tako nekoliko trenutaka. To je dio meditacije u kojem se vaše biće podiže na svim razinama, puni i prima sve što je potrabno za vaše najviše dobro, za jačanje duha i tijela.

I otpustite iz sebe sve što vam vaš osjećaj nalaže da otpustite, oprostite sve sebi i oprostite drugima. Vizualizirajte si sada kako ste okruženi tom čistom, bijelom svjetlošću te je pošaljite i usmjerite prema svojem susjedstvu, prema svojim prijateljima, pa i dalje, šireći je cijelim svijetom i Zemljom. Primite i pošaljite savršenu ljubav i neka vas ispuni sreća i blaženi mir, a kad se osjećate spremnima polako se vratite svojoj svjesnosti ovdje i sada.

Foto: Pinterest