Kako se izliječiti komunicirajući s vlastitim tijelom

Updated

Svaki dio našeg tijela ima svoju svijest ili vlastitu dušu. Ove transformativne riječi poruka su iscjeliteljica koje pripadaju domorodačkim narodima. Na taj je način Therese Wade započela svoje neobično putovanje kako bi otkrila izvanrednu sposobnost iscjeljivanja ljudskog tijela.

Kad joj se ta mogućnost iscjeljivanja otvorila, patila je od teškog kroničnog poremećaja boli. Odlučila je ovaj koncept uključiti u svoju rutinu meditacije. Mislila sam, priča Wade, može li me moje tijelo čuti … mogu li razgovarati s njim kako bi stekla suradnju u liječenju ovog stanja?

tijelo, emocije

Put do slobode

Nakon dostizanja stanja dubokog mira kroz meditaciju, pokušajte uvući svoje tijelo u iskren razgovor, iako možda nemate velika očekivanja. Nakon otprilike jednog sata ove fokusirane komunikacije može se dogoditi nešto neobično.

Wade kaže kako je njezino tijelo nakon fokusirane komunikacije počelo reagirati. Vezivno tkivo koje se nalazilo pored slojeva ožiljaka počelo je reagirati. Živci koji su pucali i listovi na nogama počeli su izvoditi vježbe savijanja i proširenja neovisno o njezinoj svjesnoj kontroli.

Kako se ova povratna veza nastavila, jedan od listova na nogama, koji je ostao paraliziran neuropatskim stanjem, dijagnosticiran kao refleksna simpatička distrofija, počeo je reagirati kako su se električni impulsi probijali kroz to područje. Shvatila je da je put do oslobođenja od boli konačno počeo.

Smjernice za dinamičko liječenje

S iskustvom u akupunkturi i orijentalnoj medicini Wade je dobro znala koliko u njezinoj zemlji prevladava kronična bol i pitala se što bi to moglo značiti za mnoge druge koji su patili. Kako je njezino stanje napredovalo, organizirala je pristup drugima kako bi ih mogla podučavati i prebacila profesionalni fokus na hipnoterapiju. Kada poučavam moje klijente, kaže ona, objašnjavam da je redovita meditacijska praksa potrebna za treniranje mozga za ulazak u alfa i theta stanja moždanog vala. U tim stanjima komunikacija između svjesnog uma i fizičkog tijela dramatično se povećava.

Otkrila je da u komunikaciji postoje tri ključna koraka za stjecanje suradnje tijela:

Iz tog iskustva, gornje smjernice su potrebne za postizanje dinamičkih odgovora u tijelu.

Sila ljudske namjere

Nedavno je vrlo sličan skup čimbenika otkrio istraživač Cleve Backster, koji je proveo 36 godina proučavajući biokomunikacije u biljnim, životinjskim i ljudskim stanicama. On je te čimbenike nazvao stvarnom namjerom, usklađenošću i spontanošću.

Backster, bivši stručnjak za ispitivanje koji je radio u CIA-i, pisao je o odlučujućem trenutku koji ga je doveo do njegovog sadašnjeg rada, u svojoj knjizi Primarna percepcija. Ovaj trenutak dogodio se jednog jutra u veljači 1966. kada je odlučio pratiti biljku Dracenu u svom laboratoriju koristeći opremu za poligraf.

Pričvrstio je elektrode na list i počeo razmišljati o načinima na koje bi mogao izazvati porast električne aktivnosti u biljci. Kod ljudi je taj porast električne aktivnosti povezan s intenzivnim emocijama.

Iznenada je zamišljao kako gori elektrodirani list. Istog trenutka kad mu je ta zamisao ušla u glavu, poligraf je dosegnuo vrh grafikona pokazujući ekstremnu reakciju biljke. Zaprepašten, prišao je stolu svoje tajnice kako bi dohvatio šibice dok je razmišljao o mogućnosti da ova biljka nekako otkrije snagu ljudske namjere.

biljke

Mogu li se biljke prilagoditi svojim primarnim odgajateljima?

Kad se vratio sa šibicama, biljka je još uvijek pokazivala istu reakciju visoke razine koja bi ometala praćenje dodatnih promjena na grafikonu. Backster je odlučio “ukloniti prijetnju” vraćajući šibice na stol.

U tom trenutku, grafikon je pokazivao silazni trend jer se biljka počela smirivati. Kada je Backster pokušao ponoviti iste rezultate pretvarajući se da će spaliti biljku, nije bilo reakcije. Činilo se da biljka osjeća razliku između stvarne i umjetne namjere.
Na kraju je otkrio da biljke postaju prilagođene svojim primarnim skrbnicima, reagirajući na njihove pozitivne i negativne emocije i na njihov povratak nakon što su neko vrijeme bili odsutni. Nalazi grafikona također su pokazali da biljke reagiraju na emocije svojih primarnih skrbnika nad emocijama drugih u blizini.

Znakovi svijesti

Backster je kasnije proširio svoja istraživanja na testiranje ljudskih stanica na znakove svijesti. Sakupljao je bijele krvne stanice od donora, elektrodirao ih u epruveti te zatim zabilježio reakcije stanica dok su donatori iskusili različita emocionalna stanja. Otkrio je da su potrebne spontane emocije kako bi izazvale električnu reakciju u stanicama.

Na primjer, ako se donator prisili da osjeća emociju, stanice ne bi reagirale. Međutim, kada je dobio uznemirujući telefonski poziv od svoje kćeri, stanice su znatno reagirale. Primijetio je da se udaljenost čini nevažnom u tim eksperimentima. Na primjer, donator je ostavio svoje elektrodirane stanice u laboratoriju, a zatim je vodio detaljnu evidenciju o svim stresnim emocijama koje je doživio na svom putovanju kući u drugu državu, kao što je propust skretanja na autocesti, stajanje u dugoj koloni u zračnoj luci i polijetanje njegovog zrakoplova.

Kasnije, njegovi zapisani incidenti u usporedbi sa snimanjem grafikona pokazuju jake korelacije između vremena stresnog događaja i električnih reakcija u njegovim stanicama. Grafikon je ponovno utihnuo kad je stigao kući i zaspao.

tijelo, emocije

Sposobnost kreativnog iscjeljivanja

Ovi eksperimenti su provedeni dok je korištena oprema koja je otkrivala elektromagnetsko zračenje – uobičajene energije korištene za prijenos informacija. Stanice su se ponašale kao da ekrani nisu prisutni, što upućuje na to da se ta komunikacija provodi na polju koje još uvijek nije prepoznato od strane konvencionalne znanosti.

Neki znanstvenici vjeruju da nam daljnji razvoj kvantne fizike može pomoći da shvatimo ovo polje koje komunicira emocionalnu namjeru između živih bića. Kvantno uplitanje je proces u kojem se dvije čestice materije koje su međusobno djelovale, ponašaju kao da su povezane nakon što su razdvojene velikim udaljenostima. Kada se izvrši energetska promjena svojstava (položaja, momenta i rotacijskog spina) jedne od čestica, svojstva druge udaljene čestice će se promijeniti u istom trenutku.

Ovaj znanstveni fenomen i istraživanje Clevea Backstera ukazuju na istočni koncept jedinstva – stajalište da je sva priroda međusobno ovisna. Drevne kulture su ovu povezanost shvatile kao živo univerzalno energetsko polje koje održava život, vodeći evoluciju svijesti u svemiru.

Tehnike meditacije koje se provode u praksi dovode um u usklađenost s ovim područjem. Energija iz ovog polja se zatim fokusira na događaj fizičkog iscjeljivanja kroz jasnu namjeru – isporučenu putem razgovora koji evocira spontane emocije i prilagođava fizičko tijelo svjesnom umu.

Ova metoda koja je nazvana Antara (sanskrt za unutarnje), omogućuje jedinstvenu, kreativnu sposobnost iscjeljivanja koju stvara savez uma i tijela sa živim univerzalnim energetskim poljem.

 

Izvor: upliftconnect.com
Tekst pripremila: Ida Žganec
Foto: Unsplash