Joga aplikacije uz koje možete vježbati gdje god poželite

Updated

Zbog pozitivnih promjena koje ima na naš um i tijelo, joga postaje sve popularnija u svim dijelovima svijeta, stoga ne čudi potreba za joga aplikacijama. Vjerovatno ste odmah pomislili da joga aplikacije nikako ne mogu zamjeniti vođene satove joga, ali ćete se zbog jednostavnosti, okolnosti i svega što nude sigurno odlučiti vježbati jogu uz neku od aplikacija koje smo odabrali.

Pocket-Yoga

Pocket Yoga

Uz Poket Yoga aplikaciju jogu možete naravno vježbati kod kuće ili dok ste na putu, odnosno gdje god poželite jer kao što joj i ime govori kad ju koristite kao da imate joga instruktora u džepu. Tijekom vježbanja detaljne glasovne instrukcije vode vas kroz svaki potez, dok umirujuća glazba svira u pozadini. Aplikacija na izbor nudi različite kategorije i potkategorije načina izvođenja vježbi, pa tako možete izabrati između vježbi koje se izvode u šest položaja poput izvođenja u ležečem ili stajaćem položaju  te ih kombinirati s različitim naklonima ili balansirajućim položajima. Također, na odabir se nude i tri postavke težine vježbanja što ovu aplakciju čini odličnom za jogije na svim razinama. Posebnost ove aplikacije je što sadrži Joga riječnik koji vam nudi opise i koristi koju postižete sa svakom vježbom.

Dostupna je na iPhone-u, iPad-u, Mac-u, Androidu i Windows 8-ici, a cijena iznosi 2,99$.

http://www.pocketyoga.com/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rainfrog.yoga&hl=en

play_5uy8_h480_screenshot_1_universal-breathing-pranayama

Universal Breathing – Pranayama

Naučiti kako pravilno disati je iznimno važan dio vježbanja joge.  Uz ovu aplikaciju saznat ćete više o Pranayami, kako ju prakticirati i kako ona može poboljšati vaš život i zdravlje. Znači, naučit ćete kako optimalno prodisati što će povećati vaš kapacitet za bolje izvođenje joge tijekom vremena te će vas voditi od razine početnika prema naprednijim vježbama disanja. Osim vježbi disanja ova aplikacija uključuje i izvođenje asana.

Dostupna je na Androidima i iOS operativnim sustavima, a cijena iznosi $4.99.

https://itunes.apple.com/us/app/universal-breathing-pranayama/id435871685?mt=8

Daily Yoga

Dizajnirana od strane profesionalnih jogija sa višegodišnjim iskustvom, najbolja karakteristika ove aplikacije nudi više od 400 asana u HD snimkama  s jasnim objašnjenjima korak po korak. Bilježi svakodnevne aktivnosti kako bi lakše pratili potrošnju kalorija, a sva svoja postignuća možete dijeliti na društvenim mrežama sa svojim prijateljima i jogijima kako bi bili što motiviraniji. Jedna od zanimljivijih strana ove aplikacije je što nudi ciljane vježbe za različite tegobe i situacije pa tako možete pronaći jogu za trudnice, jogu za menstrualne tegobe, jogu za bolji san, jogu za trkače te jogu specijaliziranu za ‘problematična područja’ poput struka, ruku ili joga vježbe koje će vam omogučiti da vaša koža blista.

Ova aplikacija je besplatna i možete ju koristiti na Androidima i iOS operativnim sustavima.

http://www.dailyyoga.com/#/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dailyyoga.inc&hl=en

Yogify

Jasne instrukcije i tempo izvođenja vježbi su najbolje karakteristike ove aplikacije. Tijekom početničkih vježbi tempo je polagan, a pojačava se tijekom restorativnih poza. Također, prije nego što počnete s vježbama, možete korak po korak pregledati sve sekvence i na taj način se usredotočiti na određene asane oko kojih trebate više pomoći. To, plus fotografije i upute za 275 poza, pomoći će vam da vaše izvođenje joge bude što ugodnije i lakše.

Ova aplikacija dostupna je na iPhone-u i iPad-u, a prvih pet razina je besplatno. Svaki sljedeći program košta 2$, a razina 4$ ili jednostavno možete kupiti cijelu kolekciju za 9,99 $.

http://www.ea.com/yogify-ios

SALUTE-THE-DESK

Salute The Desk

Ova aplikacija je posebna jer se izvodi u sjedećem položaju i idealna je za izvođenje na radnom mjestu, iako ju možete koristiti i kod kuće, na putovanju i sličnim situacijama s ograničenom pokretljivošću.Osim 27 rsazličitih asana, nudi i mogućnost vođenog opuštanja, tako da će vam ova aplikacija pomoći da se suočite sa stresom i mentalno i fizički. Sadrži više od dva sata audio instrukcija, video demonstracija i detaljnih tekstualnih objašnjenja. Nudi i mogućnost praćenja svog napretka, dijeljenja na društvenim mrežama i podsjetnik.

Dostupna je na Androidima i iOS operativnim sustavima, a cijena iznosi $3.99.

http://salutethedesk.com/

https://itunes.apple.com/us/app/salute-the-desk/id661059873?mt=8

5 Minute Yoga

Ukoliko nemate dovoljno vremena, a fali vam malo vježbe, ova aplikacija je idealna za vas. Njena glavna karakteristika je sažetost. Vježbanje traje pet minuta, što vam se može učiniti prekratko, ali će vam ova aplikacija pomoći da se na svaku vježbu dobro usredotočite i izvedete ju pravilno jer je svaka vježba demonstrirana jasnim i detaljnim uputama.

Cijena je $0.99, a dostupna je na iOS operativnim sustavima.

https://itunes.apple.com/us/app/5-minute-yoga/id362093404?mt=8

217232

Yoga Studio

Ova aplikacija sadrži više od 280 asana i prekrasne HD videozapise koji prate 65 jedinstvenih joga satova i vježba meditacije. Odlična karakteristika Yoga Studija je da možete posložiti različite vježbe koje najbolje odgovaraju vašim potrebama  i na taj način napraviti vlastiti HD video. Čak ga možete i podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Još jedna dobra karakteristika ove aplikacije je što će glazba tijekom meditacije i dalje svirati ukoliko vam se ugasi zaslon pa ne morate stalno prekidati svoje opuštanje dodirujući zaslon.

Cijena je $3.99, a dostupna je na iOS operativnim sustavima.

https://itunes.apple.com/us/app/yoga-studio/id567767430