JEDNOMINUTNA MEDITACIJA

Updated
Meditacija u kući

Može vas iznenaditi da u 60 sekundi možete potpuno resetirati stanje uma. Jednominutna meditacija može biti nevjerojatno učinkovita jer nam nudi savršenu priliku da se odmorimo, odmaknemo od dnevnih obaveza, duboko udahnemo i „napunimo baterije“. Najbolje je to što svatko može odvojiti jednu minutu, čak i najzaposlenije osobe.

KAKO IZVODITI JEDNOMINUTNU MEDITACIJU?

Evo kako možete iskusiti prednosti meditacije u samo 60 sekundi. Pronađite udoban položaj za sjedenje, bilo da ste u svom domu, uredu, na otvorenom ili čak sjedite u parkiranom automobilu. Zatim zatvorite oči i fokusirajte se na disanje. Kontrola daha u jednominutnoj meditaciji je vrlo korisna zbog kognitivne veze koja utječe na mirnije stanje uma. Nakon što ste se udobno smjestili, usredotočite se na brojanje udisaja ili body scan. Dopustite si da duboko zaronite u svoj um i tijelo na jednu cijelu minutu, to vam može pomoći u donošenju odluka, fokusu i komunikaciji.

Uključite sva osjetila kada jedete

Uključite sva svoja osjetila prije uživanja u obroku. Ovo je posebno korisno za one koji uče cijeniti hranu, kušati svaki sastojak i shvatiti kada su siti.

Osoba svjesno jede

Dobijte najviše od vježbanja

Uđite u optimalno stanje uma prije sljedećeg treninga uz ovu kratku meditaciju.

Laku noć

Umirite um i tijelo dok se pripremate za odmor. Ako imate problema sa spavanjem, ova jednominutna meditacija može vam pomoći da se dobro naspavate.

Meditacija prije spavanja

OTKRIJTE JOŠ VIŠE PREDNOSTI SVAKODNEVNE MEDITACIJE

Postoji mnogo razloga zbog kojih bismo mogli preskočiti praksu meditacije, a najveći je obično taj što nam je teško odvojiti vrijeme u užurbanim rasporedima. Kada postanemo svjesni da je samo 60 sekundi dnevno dovoljno za ublažavanje tjeskobe i poboljšavanje raspoloženja i fokusa, oblikovanje jutarnje prakse postaje još jednostavnije. Nakon što isprobate nekoliko jednominutnih meditacija, uspostavljanje svakodnevne prakse meditiranja može vam pomoći da prihvatite sve njezine prednosti. Tako možete umanjiti stres u 10 dana, a četiri tjedna meditiranja poboljšava fokus za 14%.