Ayurveda i Ayurvedski odgovor na siptome stresa i problema sa štitnjačom

Updated

U subotu 25. ožujka u 18 sati u Tara Centru će se održati besplatno redavanje na temu Ayurveda i Ayurvedski odgovor na siptome stresa i problema sa štitnjačom.

Današnji moderan čovijek susreće se sa velikim brojem simptoma, poremećaja koje naši bake i djedovi nisu poznavali. Razlog je vrlo jednostavan,oni su imali drugačije uvjete života, živjeli su i radili u manjem tempu, nisu bili toliko pod utjecajem stresa, jeli su kvalitetniju hranu itd.

stres, ayurveda

Danas je stres ‘okidač’ za mnogo poremećaja s kojima se susreće svaka druga osoba. Pa tako i problemi sa štitnjačom su jedni od tih s kojima se susrećemo, jer je štitnjača žlijezda koja je na ‘prvoj liniji obrane’ organizma kada govorimo o stresu.

Ayurveda kao drevna Indijska medicina daje konkretna rješenja za siptome ovih problema uz poboljšanje opće kvaliteta života.
Predavanje će održati Larisa Čižmešija, ayurvedski terapeut koja živi i radi u Zagrebu kao ayurvedski konzultant/terapeut i vedski astrolog. Od 2007. je u kontaktu s Ayurvedom, prvo kao pacijent i PR savjetnik u Indiji, sudjeluje u istraživanju uzroka i liječenju migrene, sa renomiranim ayurvedskim liječnikom Balendu Prakashom – laureatom za Nobelovu nagradu, za istoimeno istraživanje, a kasnije i kao učenica. Studij Ayurvede završila je na Institutu za vedske studije, u Švicarskoj, a kliničku praksu odradila je u Indiji, u gradu Nagpur, u ayurvedskoj klinici, specijaliziranoj za Pancha Karmu, kod jednog od najvećih autoriteta i kliničara ayurvede danas – Dr. Sunil Joshija.

Završila je tečaj Jyotisha (indijske astrologije), Reiki, već 30 godina prakticira jogu, pranayame i druge meditativne tehnike. Završila je medicinsku srednju školu, koja joj je dala dublje razumijevanje ayurvede kroz anatomiju i fiziologiju u tradicionalnoj medicini.

Nakon iskustva rada u korporaciji i školstvu, prepoznaje teškoće s kojima se susreće suvremeni pojedinac te je glavni cilj njenog rada učiniti sve terapije i savjete prirodne medicine jednostavnima i primjenjivima zapadnom društvu.

Prijave su obavezne, možete se prijaviti putem e-maila: [email protected].