8 HOBI(JA) U ZATVORENOM PROSTORU

Updated

Eksperimentirajte u kuhinji

Kada je u pitanju kuhanje, postoje dvije vrste ljudi: oni koji kuhaju da bi živjeli i oni koji žive da bi kuhali. Pokušajte se upustiti u drugu kategoriju isprobavajući nova jela i recepte. Eksperimentirajte s novim okusima i budite kreativni. Hrana također može biti odličan način da provedete slobodno vrijeme i potaknete svoju kreativnost kada ste zatvoreni u zatvorenom prostoru tijekom zime.

Ako vam se kuhanje nestandardnih jela čini prezahtjevnim, pokušajte prvo uložiti u dobru kuharicu. Kako se budete navikavali na nove recepte i nove kombinacije okusa, sve će vam manje trebati kuharice da napravite nešto sjajno.

Žena kuha povrće u tavi

Prakticirajte jogu

Čak i ako ste više tip žene koja se bavi HIIT treninzima i trakama za trčanje, zamislite jogu kao vježbu za ublažavanje stresa, a ne samo kao fizičku korist. Određene joga poze mogu pomoći u ublažavanju tjeskobe ili umanjiti posljedice cjelodnevnog sjedenja za stolom. Pokušajte dodati vježbe joge u svoju dnevnu rutinu kako biste produbili dah, ostali povezani sa svojim tijelom i dočekali ljeto sa što manje stresa.

Naučite novi jezik

Zašto ne provedete zimu učeći novi jezik, a zatim isprobate svoje novostečene vještine na proljetnom ili ljetnom odmoru? Ovaj će hobi stimulirati vaš um i, ako nastavite, obogatit će vaš životopis. Osim toga, izazivat ćete svoj um i imat ćete cilj na kojem ćete raditi (kao što je gledanje francuskog filma bez titlova), što hobije uvijek čini ispunjenijim.

Učenje novog jezika ne mora biti komplicirano. Preuzmite aplikaciju za jezike (kao što je Duolingo) na svoj mobitel kako biste mogli učiti bilo kada, bilo da stojite u redu u trgovini ili ste kod kuće. Odaberite jezik i počnite učiti! Stvarno je jednostavno.

Izoštrite svoje vještine pisanja

U prednosti ste ako ste jedan od sretnika koji su rođeni s prirodnim talentom, ali pisanje je prije svega naučena vještina. Osim toga, pisanje nije samo kreativni izvor zabave. Vještine pisanja su također važne za pisanje poslovnih e-mailova, komunikaciju između voljenih osoba te je važan način izražavanja. Ako ste ikada poželjeli da budete bolji pisac, imate sreće, jer to u potpunosti možete biti. Treba vam samo praksa.

Slova na papiru

Opustite se pletenjem

Pletenje je klasičan hobi iz više razloga. Kao prvo, nakon što shvatite osnove, to možete činiti i dok radite druge stvari (kao što je gledanje televizije, slušanje sjajnog podcasta ili audioknjige). Ovaj hobi zapravo čini večer uz filmove produktivnijom jer ćete na kraju završiti s džemperima, šalovima i kapama. Web mjesto za preporuku: https://pletenje.net/

Ponovno se povežite s djetetom u sebi putem igrica

Sjećate li se kad ste bili mladi i kad ste večer provedenu igranjem društvenih igara ili rješavanjem zagonetki smatrali dobro provedenom noći? Zašto kad ste odrasli, provođenje vremena s prijateljima i obitelji (uz dobru glazbu) ne može biti hobi? Povezat ćete se s voljenima, stimulirati mozak i provesti vrijeme uz bezbrižnu (ili natjecateljsku, ako volite) zabavu.

Započnite s novim planom vježbanja

Vjerojatno ste zakolutali očima na sugestiju da se plan vježbanja zapravo može smatrati hobijem. Ali treninzi ne moraju biti prisilni, bolni ili dosadni. Zapravo, vaš plan vježbanja trebao bi izgledati kao pronalaženje treninga koji vam se čini kao hobi, bilo da se radi o opuštajućoj jogi nakon dugog dana ili o energičnom satu plesa.

Posadite unutarnji vrt s ljekovitim biljem

Ljekovito bilje u teglama

Vrtlarstvo ne mora biti aktivnost na otvorenom rezervirana za ljeto. Držanje nekoliko različitih biljaka u zatvorenom prostoru ne samo da daje osvježavajući osjećaj vašem domu (i čini lijep dekor!), nego također znači i ukusnije, zdravije obroke.

Prvo odlučite koje bi začinsko bilje bilo najbolje uzgajati i gdje ćete ih držati. Peršin ili bosiljak su dobre začinske biljke koje možete saditi u zatvorenom prostoru. One zahtijevaju manje sunčeve svjetlost i daju očite znakove da im treba više ili manje vode.