Vaše igračke iz djetinjstva u joga pozama

Updated

Dizajneru Danu Abramsonu trebalo je godinu dana da svoju ideju provede u djelo. Odlučio je jednu svima poznatu igračku iz djetinjstva uz pomoć 3D printera pretvoriti u figurice pod nazivom ‘Yoga Joes’.

yoga-2

Prakticiranje joge, kao i sva filozofija koja se krije iza te drevne istočnjačke prakse je sušta suprotnost ratu. Zato su ovi mali plastični vojnici koji zapravo promiču nasilje dobili drugu priču zahvaljujući dizajneru Danu Abramsonu. Od same ideje do realizacije bilo je potrebno godinu dana. Stotine sati utrošenog u skiciranje, topljenje originalnih figurica, 3D skeniranje i 3D ispisa rezultiralo je ovim simpatičnim figurama vojnika u različitim joga asanama koji šalju poruku vedrine i pozitivnosti nasuprot okrutnoj i nasilnoj prirodi rata.

yoga-1

Yoga Joes u pakiranju od devet komada s prostirkom od bambusa dolaze u dvije boje: klasična maslinasto zelena i roza, a možete ih kupiti na njihovoj web stranici.

download-1

“Napravio sam Yoga Joes jer sam mislio da će to biti zabavan način da se više ljudi bavi jogom – osobito muškarci… Osim toga, htio sam da nasilna igračka postane miroljubiva”, kaže Abramson.

yoga-6

” U procesu stvaranja Yoga Joesa, došao sam u kontakt s odličnim neprofitnim organizacijama koje jogu približavaju vojnim veteranima. Razgovarao sam s jednom od tih neprofitnih udruga pod nazivom ‘Warriors at Ease’. Oni su nevjerojatna organizacija koja održava satove joge za veterane oboljele od PTSP-a.”

download1

“Nadam se da će ‘Yoga Joes’ potaknuti što više djece, muškaraca i vojnih veterana da vježbaju jogu.”

Foto: yogajoes.com