Ulje ružmarina- simbol regeneracije i postojanosti

Updated

Ružmarin kemotip 1,8-cineol (Rosmarinus officinalis) je crnogorični cvjetni grm koji obično naraste do visine 1,8 metara. Listići su igličasti, tamni i čvrsti izvana a svijetli pri dnu. Potječe iz Sredozemlja ali uzgaja se širom svijeta. Koristi se već tisućama godina, pronađen je u egipatskim grobnicama, a Rimljanima je bio simbol regeneracije i postojanosti.

ružmarin, eterično ulje, kože

Ružmarin cineol balansira 6. čakru (Ajna), pokreće u nama blokiranu i ustajalu energiju te nas energizira ukoliko smo iscrpljeni.

Dobro se kombinira sa mirisom citrusnih ulja, cedrovima, lavandom, paprenom metvicom, arapskim tamjanovcem, limunskom travom, korijanderom.

Napomena: izbjegavati korištenje eteričnog ulja ružmarina cineola u trudnoći i kod dojenja, te kod osoba koje imaju visoki tlak. Koristiti u niskim koncentracijama kod osjetljive kože.

Uljna mješavina za poboljšanje cirkulacije u nogama:

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Nanosite uljnu mješavinu dva puta dnevno na čistu kožu.

Sve sastojke za izradu uljne mješavine možete naći u trgovini Kemig, Bauerova 5, Zagreb ili preko njihovog web shopa, a o kvaliteti eteričnih ulja pisali smo ovdje Kako prepoznati i kupiti kvalitetno eterično ulje?

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare