Eterično ulje bugarske ruže liječi emocionalne traume

Updated

Ruža, bugarska (Rosa damascena) je mali bjelogorični grm s trnovitim stabljikama i velikim mirisnim cvjetovima. Eterično ulje proizvodi se parnom destilacijom tekućine iz svježe ubranih latica u Bugarskoj, Turskoj, Francuskoj, Maroku, Italiji i Tunisu.

aromaterapija, ulje ruže, čakre

Eterično ulje bugarske ruže balansira 4. (Anahata) i 7. ( Sahasrara) čakru, djeluje na emocionalne tegobe i traume, tugu, patnju, stres, depresiju, nesanicu, umor i iscrpljenost, frigidnost i impotenciju, jača ženski reproduktivni sustav, te se koristi za njegu svih tipova kože a posebno zrele i umorne kože.

Vrlo je jakog mirisa i dobro se miješa sa cedrovima, citrusima, rimskom i njemačkom kamilicom, sandalom, arapskim tamjanovcem, benzoinom, ylang ylangom i ružinim drvom.

Koristi se u luksuznim masažama i aromatretmanima, skupoj kozmetici te proizvodnji parfema.

Cijena eteričnog ulja ruže je vrlo visoka budući da je potrebno oko 4 tone latica kako bi se proizveo 1 kg eteričnog ulja. Visoka cijena glavni je uzrok patvorenja ovog eteričnog ulja: sintetskim spojevima, dodavanjem organskih otapala i biljnih ulja, jeftinijim eteričnim uljma geranija i palmarose.

Luksuzna uljna mješavina za njegu umorne kože lica

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Mješavinu umasirajte na čistu i vlažnu kožu lica našpricanu hidrolatom bugarske ruže.

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare