Top 5 iscjeljujućih kristala

Updated

Osim što nas očaravaju svojom ljepotom, kristali imaju u sebi i iscjeljujuću energiju. Svaki kristal povezuje se s određenim svojstvima, a ta svojstva odnose se na njihova djelovanja. Kristali djeluju na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini i od davnina se koriste za liječenje i uspostavljanje ravnoteže.

kristala

Mi vam donosimo top 5 kristala koje bi svakako trebalo imati pri ruci kako bi postali i ostali psihički i fizički zdraviji.

Dimni kristal (Čađavac)

Dimni kvarc je poludragi kamen utjehe koji je idealan za poticanja zdravih navika. Njegova prizemljena energija pomoći će vam da ostanete fokusirani na ono što trebate promijeniti. Izvrstan je u borbi protiv stresa jer pomaže kod teških perioda, pojačavajući odlučnost. Također, otpušta strahove, otklanja depresiju i donosi emotivni mir. U materijalnom svijetu pomaže uravnotežiti želje i stvarnost te nas rješava materijalne ovisnosti.

dimni kristal čađavac

Jaspis

Ovaj kamen čisti od negativnih misli, donosi tišinu, uravnotežuje emocije i smatra se ‘vrhunskim njegovateljem’. Čisti i raspršuje negativnu energiju i svakako ga treba imati pri ruci kada vam se čini da vam je život pretežak. Najbolje bi bilo nositi ga na ogrlici ili narukvici kako bi vam njegova umirujuća energija uvijek bila pri ruci. Također dobro djeluje na unutrašnje organe, živce i kožna oboljenja.

Jasper kristali

Rubin

Kod rubina sve se vrti oko energije. Potiče strast za životom, entuzijazam, pozitivnost i snagu. Povećava velikodušnost i donosi blagostanje te je zaštitnik djece, doma i posjeda. Rubin je društveni kamen koji rasplamsava entuzijazam i privlači seksualnu aktivnost. Fizički, prevladava isrpljenost, bezvoljnost i daje snagu i krepkost i zato je idealan tijekom bavljenja neke fizičke aktivnosti, meditacije ili jednostavno ako trebate dodatnu energiju.

kristala

Opsidijan

Opsidijan je kamen koji pruža snažnu zaštitu, upija negativnu energiju iz okruženja i daje snagu u trenucima kada je ona najpotrebnija, osobito za osjetljive ljude. Izuzetno je koristan za psihoterapeute i savjetnike ne samo zato što pomaže da se dođe do srži problema, nego skuplja energije koje su se u procesu rasule. Crni ili mahagonij opsidijan su najadekvatniji oblici za ovu svrhu, a mahagoni je nježniji. Opsidijan je dobar kod problema s probavom, koji su potaknuti stresom, lošom prehranom, i nedostatkom sna.

kristala opsidijan

Ametist

Kao prirodni sedativ, ametist se smatra kamenom trezvenosti i sređenosti. U starom Rimu prah ametista se dodavao u vino kako bi spriječio pijanstvo te također pomaže kod liječenja svakog oblika ovisnosti i psihičkog nasilja preobražavajući energiju u ljubav. Ametist je izuzetno koristan za um, smiruje ga i motivira te razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Osobito je koristan ukoliko imate problema sa spavanjem. San je jako bitan i za fizičko i za psihičko zdravlje kako bi se tijelo odmorilo i resetiralo pa ukoliko imate problema sa spavanjem, položite ametist pored kreveta ili ispod jastuka kako bi umirili zaostale misli.

ametist kristala

Ukoliko ste se zainteresirali za drago i poludrago kamenje posjetite ovaj vikend od 19. do 21. svibnja 19. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja u Domu sportova u Zagrebu.