Slasna čokoladna tofu torta

Veganske bezlugtenske torte možda zvuče komplicirano, ali su zapravo slasni obrok koji možete napraviti bez puno muke, jer samo je bitno imati dobre sastojke, u ovom slučaju samo 6 sastojaka.

kakao, tofu

Zaboravite na jaja, mlijeko, brašno i ostale sastojke klasičnih torti. Pripremite se na pravo slatko čudo, puno bjelančevina, antioksidansa, vlakna i hranjivih šećera. Desert ili doručak, ovoj torti je svejedno. Njoj se samo bitno da što više uživate u njenom savršenom okusu od kojeg vas dijeli malo blendanja i par sati hlađenja.

Potrebni sastojci:

Biskvit:

1 i pol šalica oraha

1/3 šalice kakao praha

1 šalica datulja namočenih barem 10 minuta

Krema:

350 grama tofua

1 i 3/4 šalice kakao drobljenih zrna

1/2 šalica kokosovog mlijeka

Priprema:

Kakao i orahe prvo izblendajte pa stavite na stranu, a potom izblendajte namočene datulje pa im dodajte smjesu od oraha i kakaa i sve skupa još jednom dobro izblendajte. Na pleh za tortu stavite papir za pečenje i dobro utisnite biskvit koji ste dobili pa stavite u hladnjak. Za to vrijeme otopite kako zrna pa ih izblendajte skupa s tofu sirom i kokosovm mlijekom. Blendajte što duže kako bi se sve dobro povezalo te prelijte preko biskvita. Dobivenu tortu hladite minimalno 2 sata, a možete ju i kratko staviti u zamrzivač.

Torta će bez problema izdržati 4 dana u hladnjaku.

Izvor: Tvornica zdrave hrane
Foto: Pixabay