Seksualna intimnost i njezina povezanost s energijom aure

Updated

Ako sve ide dobro i seks je prirodan i protočan, to je prekrasno iskustvo jer možete proviriti u drugoga (partnera) kroz njega. Ako seks krene duboko, tako da zaboravite sebe u njemu, možete dobiti uvid u treće, kroz njega. I ako seks postane totalno orgazmično iskustvo, možete imati uvid u četvrto, Turiyu, ono iza, kroz seks.’

Osho

seksualna energija

Seksualnost je usko povezana s duhovnošću na mnogo načina. Iako tema seksa izaziva snažnu reakciju i često je, zbog svoje seksualne energije koja je divlje prirode, gledana kao prepreka na putu prema duhovnom razvoju. Seksualna energija je primarna i kreativna energija svemira, otvara naša srca ljubavi i omogućava nam da iskusimo duboka meditativna stanja i mističan spokoj.

Mnoge drevne tradicije smatraju vrhunac seksualne energije kao smrt ega. Kada netko iskusi intimnost i dođe do orgazma, javlja se osjećaj bezvremenosti. Ovo su karakteristike i prava priroda našeg duha. Živeći svoj život s tom dozom bliskosti bi dopustio kreativnoj energiji svemira sjedinjenje s vlastitim duhom. Ne bi li vas to ponukalo da ste svjesni s kime dijelite svoju intimnost?

Nema ništa usputno oko toga. Razvili smo se u smislu razmišljanja i doživljaja života. Sloboda izbora seksualnog partnera bez imalo oklijevanja se povećala. No, ne postoji nešto kao usputni ili beznačajni seks. Kada smo intimni s nekime, primamo njihovu pozitivnost i negativnost i nesvjesno je unosimo u svakodnevni život. Čak i ako nikad više ne vidimo tu osobu ili ako imamo kontinuiranu fizičku intimnost s našim partnerom, svaki put kada smo u činu seksa, primamo dio partnerove energiju u svoju auru, i ostavljamo dio svoje u njihovu.

Dakle, svaki put kada dođe do seksa, mi stvaramo energetsku povezanost s našim partnerom. Njihove misli, osjećaji, želje, itd.,ostaju utisnuti u našoj auri, koja ako nije očišćena ostaje takva. Ako je seks počinjen pod utjecajem alkohola, smanjujemo naše prirodno polje zaštite, što nas dalje izložava negativnim i nepovoljnim energijama. Ako imamo seks s pozitivnom osobom, preuzimamo njegovu pozitivnost i obrnuto s negativnom osobom. Jeffrey Armstrong u svom članku Drevna umjetnost i znanost seksualnog iscjeljivanja kaže ‘…što se može postići dovodeći muško i žensko tijelo zajedno. Odgovor na to pitanje je fizičko, biološko, vitalno, mentalno i spiritualno. A pošto naša tijela dijele karakteristike sa životinjskim svijetom, očito je kako možemo biti uvučeni u uzlaznu i nizlaznu putanju kroz našu razmjenu energije.’

seksualna energija aura

Moći začina

Seksualna je energija jedna od najmoćnijih oblika energija dostupna živim bićima, međutim samo čovjek posjeduje intelegenciju da ju istinski razumije. Ako se naučimo pravoj umjetnosti seksualnogi iscjeljivanja, možemo doći do spoznaja i zaključaka kako pretvoriti seksualnu energiju u kreativnu i  isjeljujuću energiju. Osho je u svojoj knjizi  ‘Od Seksa do Supersvjesnosti‘ istaknuo Božju prisutnost u činu seksualno odnosa i blizini božanskog u orgazmu. ‘Spajanje muškarca i žene ima veoma duboko značenje: ego nestaje u ovom ujedinjavanju dvaju  ljudskih bića.  Osoba koja doista razumije suštinu ovog spajanja, čežnje za ljubavlju i jedinstvom, može također razlučiti značenje jednog drugog oblika jedinstva – jogi se spaja, asket se spaja, svetac se spaja, meditator se spaja. Istodobno, osoba je sjedinjena u odnosu: njezin identitet se spaja s istim drugoga, te oni postaju jedno.

Unatoč svim pozitivnim aspektima seksa, gledamo ga kroz ravnodušnost, krivnju i sram, što nas udaljava od iskustva njegove prave moći.

aura

Očistite svoju auru

Naš  energetski sistem zahtjeva neprestano čišćenje kako bi bio balansiran  kako bi pravilno funkcionirali.  Nužno je da čistimo svoju auru od svih negativnosti i zaostataka s vremena na vrijeme.

Ovdje su prezentirane neke jednostavne i lake metode kako ukloniti neželjene energije koje su ostale u vašem tijelu aure kroz fizičku intimnost.

Sunčeva svjetlost je čovjekova glavna hrana, ali kako ju ne možemo direktno konzumirati, unosimo ju kroz voće, povrće, itd. Stoga, najbolje je izaći na Sunce i provesti najmanje 15 minuta dnevno upijajući sunčeve zrake. Svjesna misao ‘Čistim moju auru svoje seksualne prošlosti‘ može biti vrlo korisna u procesu čišćenja.

Voda je prirodni čistač koji čisti tijelo fizički, emocionalno i energetski. Zbog toga, kupka u morskoj ili Epsom soli može ukloniti zakočenu negativnost u našem tijelu.

Oprost je moćan alat za oslobođivanje blokirane energije u tijelu. U slučaju bolne veze, oproštajem drugoj osobi, kao i sebi, može dovesti do prihvaćanja i otpuštanja energije.

Priroda je još jedan način povezivanja s Majkom Zemljom i punjenja energije. Hodanje bosih nogu ili uzemljivanje je odličan način za osjećati se punim energije jer površina Zemlje sadrži neograničenu, prirodnu i isjeljujuću energiju.

Meditacija, prakticirana u bilo kojoj formi je prosvjetljujuća i oslobađajuća. Ojačava tijelo aure i daje praktikantu osjećaj znanja o vlastitom energetskom polju. Prakticiranje meditacije bijele svjetlosti (zamišljanje bijele svjetlosti kako ulazi i crne svjetlosti kako izlazi iz tijela) će također otpustiti zaostatke u polju aure.

Gore navedene metode su samo mjere kako smanjiti utjecaj usputnog seksa. No, ako želimo biti intimni s nekime, bolje je prvo izvagati situaciju. Seks nije ni dobar niti loš. On je ekstatičan i da bi zaista iskusili mogućnost povezivanja viših stanja svijesti s vrhuncima seksualnog odnosa, moramo shvatiti njegov značaj.

Seksualna energija nije suprotstavljena spiritualnoj. U stvari imaju isti izvor. Ono što bi trebali željeti jest da vaša spiritualna inteligencija vodi i usmjerava vaše seksualne instinkte, prije nego da vaš nesvjesni instinkt vodi misli i ponašanja.’

Deepak Chopra

Izvor: fractalenlightenment.com