Šarolike fotografije joge po Africi

Updated

‘Jezik joge je univerzalan’, poruka je sjajnog Roberta Sturmana, umjetnika rodom iz Los Angelesa, koji putuje diljem svijeta dokumentirajući ljepotu joge kroz fotografije. Budući je i sam jogij već dugi niz godina, Sturman vješto ‘lovi’ kadrove koji prikazuju bezvremensku milost i duboku svjesnost o asanama.

asane

Bilo da fotografira jogije na ulicama užurbanog Manhattana ili rajskim plažama Californije, ovaj umjetnik jednostavno želi istaknuti da je ljepota prisutna u svakom trenutku, bilo gdje.

Jedan od uspješnijih projekata mu je ‘Africa Yoga Project’, neprofitne organizacije koja uči i zapošljava više od 80 lokalnih učitelja joge koji vode besplatne satove za više od 5000 djece i odraslih po sirotištima, školama, zatvorima i ostalim lokalnim ustanovama po Africi.

africa yoga project, asane, projekt, fotografije

Ovaj iznimno hvaljen i vrijedan projekt nastao je suradnjom dvojice američkih joga učitelja Paige Elenson i Baron Baptiste kojima je bio cilj pružiti mogućnost zapošljavanja kroz jogu, a istovremeno omogućiti svima da isprobaju i dubinski osjete ljepotu, ljubav i zajedništvo koju joga širi.

humanitaran projekt

 

africa yoga project, robert sturman