Šarolike fotografije joge po Africi

‘Jezik joge je univerzalan’, poruka je sjajnog Roberta Sturmana, umjetnika rodom iz Los Angelesa, koji putuje diljem svijeta dokumentirajući ljepotu joge kroz fotografije. Budući je i sam jogij već dugi niz godina, Sturman vješto ‘lovi’ kadrove koji prikazuju bezvremensku milost i duboku svjesnost o asanama.

asane

Bilo da fotografira jogije na ulicama užurbanog Manhattana ili rajskim plažama Californije, ovaj umjetnik jednostavno želi istaknuti da je ljepota prisutna u svakom trenutku, bilo gdje.

Jedan od uspješnijih projekata mu je ‘Africa Yoga Project’, neprofitne organizacije koja uči i zapošljava više od 80 lokalnih učitelja joge koji vode besplatne satove za više od 5000 djece i odraslih po sirotištima, školama, zatvorima i ostalim lokalnim ustanovama po Africi.

africa yoga project, asane, projekt, fotografije

Ovaj iznimno hvaljen i vrijedan projekt nastao je suradnjom dvojice američkih joga učitelja Paige Elenson i Baron Baptiste kojima je bio cilj pružiti mogućnost zapošljavanja kroz jogu, a istovremeno omogućiti svima da isprobaju i dubinski osjete ljepotu, ljubav i zajedništvo koju joga širi.

humanitaran projekt

 

africa yoga project, robert sturman