RADOSTI KOJE DONOSE MAČKE

Updated

Udomljavanje mačke može donijeti bezuvjetnu ljubav i društvo u vaš život. Imati mačjeg prijatelja također može pomoći u ublažavanju stresa i poboljšanju zdravlja srca. Iako su mačke neovisne životinje koje vole tragati i istraživati pod vlastitim uvjetima, one su također vrlo privržene svojim vlasnicima i ljudima kojima vjeruju.

Mačka u domu

Zašto su mačke savršeni ljubimci

Mačke su izvrsni kućni ljubimci bilo da živite u velikoj kući ili malom stanu. Ako razmišljate o udomljavanju mačke, ovo su neke od ključnih prednosti:

Smanjenje stresa i anksioznosti

Vlasnici mačaka znaju kako jedno maženje ili igranje s mačkom može loš dan pretvoriti u dobar. Istraživanja pokazuju da mačje predenje može smiriti vaš živčani sustav i sniziti krvni tlak.

Unapređenje kardiovaskularnog sustava

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka imaju manji rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Mačka i vlasnik

Sprječavanje alergija

Često čujete da je mačja dlaka jedan od najčešćih alergena. Međutim, ako je dijete izloženo mačkama u prvih nekoliko godina života, veća je vjerojatnost da će razviti imunološki sustav koji se bori ne samo protiv alergija na mačke, već i protiv drugih vrsta alergena.

Smanjenje osjećaja usamljenosti

Mačke su odlične životinje za društvo te nude bezuvjetnu ljubav

ZABAVITE SE SA SVOJIM MAČKOM

Jedna od velikih prednost mačaka je da vam ne treba puno prostora za igru i zabavu. Za razliku od velikih životinja kojima je potrebno puno prostora za igru i trčanje, sve što trebate s mačkom je vaša dnevna soba i malo mašte.

Igra skrivača. Najdraža igra iz djetinjstva sada može postati zabava za vas i vašeg ljubimca. Samo sakrijte njezinu igračku ili neki predmet koji ih zanima ispod deke i gledajte kako se vaša mačka zabavlja.

Puhanje mjehurića. Jedna od najvećih radosti udomljavanja mačke je njihova jednostavnost i čuđenje jednostavnim stvarima. Puhanje mjehurića može se činiti kao aktivnost koju ste ostavili u školskom dvorištu, ali vaša mačka će biti vrlo zaokupljena misterioznim balončićima. Mačke vole pokušavati uhvatiti  mjehuriće, samo budite sigurni da uvijek koristite netoksičnu otopinu.

Mačka i mjehurići

Potraga za hranom. Mačke vole izazove koje njihov um održavaju oštrim – a želudac punim! Postavite poslastice na teško dostupna mjesta u svom domu i gledajte kako ih vaša mačka pokušava dohvatiti. Mačke su toliko okretne da im čak možete postaviti prepreke.