Osvježite svoju joga inspiraciju sa ovih 8 Instagram profila

Updated

Za mnoge od nas dani ne bi bili potpuni bez socijalnih mreža.To je jedan od načina koji nam omogućava da budemo u koraku sa našom obitelji i prijateljima, ali i da oni budu u vezi sa nama i dešavanjima oko nas. Htjeli mi to priznati ili ne, socijalne mreže definitvno imaju uticaja na našu svakodnevnicu- i na naše vježbanje joge.

instagram parovi, joga

Sa socijalnih mreža širi se socijalna medijska inspiracija – posebno joga inspiracija. Postoji toliko zapanjujućih jogija širom svijeta koji nas neprekidno iznenađuju sa svojim dnevnim instagram postovima i pričama. Posvećeni svom vježbanju, pokazuju nevjerovatnu otpornost i ljubav prema svojoj grupi prijatelja i pratioca.

Iako većina Instagram profila inspiriraju, mi svakako imamo neke svoje favorite za čudesnu joga inspiraciju.
Donosimo vam najinspirativnije jogije na Instagramu koji će vas zasigurno ohrabriti, podići i naravno inspirirati u vašoj osobnoj praksi joge, ali čak i više i dalje od toga. Ovi jogiji definitivno ostavljaju bez daha!

@ogyogini

Ako volite sposobne, moćne žene ali i snažne majke, onda je Ashley Albrand jogina za vas. Njen zanosan duh inspirirat će vas da poželite da hodate bosi po džungli, pijete zelene smoothije, i da prigrlite unutrašnju boginju u sebi. Upoznajući nas sa Costa Ricom, Ashley objavljuje i dijeli sa nama prizor majmuna jutrima i mjesečevu svjetlost noću. Vodi školu koja se bavi stanjem odnosno kvalitetom svijesti, gdje radi kao učitelj joge s ciljem unapređenja sebe i joge.

https://www.instagram.com/p/BiXubzZhC6n/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

@gypsyon_ + @pabloandnalu

Ovaj duo pružit će vam i približiti sve dobre vibracije i osjećanja. Trenutno su na proputovanju kroz Sjevernu Ameriku, ali ostaju jako dobro povezani sa svojim pratiocima. Oboje postavljaju zapanjujuće Acro joga videe, koji će vas bez sumnje zadiviti. Ovaj joga Instagram par je u potpunosti #yogigoals i #yogainspiration.

https://www.instagram.com/p/Bl0T-bkAuLz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

@joshkrameryoga

Josh izgleda prkosi zakonima gravitacije u svim svojim postovima. Od poze na jednoj ruci na stijenama do stoja na rukama na planinama, izgleda da može izvesti gotovo sve. Bez obzira šta bilo tko govori o stereotipima vezanim za jogu, ovaj čovjek zasjenjuje sve. On dokazuje da je joga pokazatelj i veza kako fizičke tako i unutrašnje snage, i da je potreban težak rad i posvećenost kako bi ste svoju jogu učinili velikom i zapanjujućom.

https://www.instagram.com/p/BmyUiOhlU31/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

@erinkellyart

Erin je kraljica čudesnih videa o joga pokretima i asanama. Njezin čitav Instagram feed ispunjen je položajima kao što je stoj na rukama i svaka asana odiše gracioznom fleksibilnošću. Kreće se sa potpunom lakoćom i gracioznošću, i sasvim sigurno će vas inspirirati da skočite na svoju prostirku što prije. Erin pokazuje joga zajednici da ne postoje granice kada se radi o prihvaćanju vježbe i pomicanja granica.

https://www.instagram.com/p/BPnL9zFgC3c/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

@casa_colibri

Steph Gongora je još jedna kraljica stoja na rukama! Na njenom Instagram profilu možete pronaći knjige o tome kako napraviti stoj ili most gdje uključujete cijelo tijelo, zajedno sa videima o njenim nevjerojatnim joga pokretima. U partnerstvu je sa @erinkellyart radi mnogih učenika i učenja joge širom svijeta, i svakako da čine dinamičan duo koji nas konstantno zadivljuje.

https://www.instagram.com/p/BmBd6rKHg10/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

@kevindhofer

Kevin je svjetski putujući jogi, i njegova putovanja i čudesne joga poze prožimaju čitav njegov Instagram profil. Živeći kroz svoja putovanja možete ga vidjeti kako stoji u asani ili vježba pokret od Washingtona do Lisabona. Iako mi i ne možemo skočiti na avion, definitivno možemo uživati u Kevinovim putovanjima i uzbudljivim joga pozama iz udobnosti našeg slatkog doma.

https://www.instagram.com/p/Bmqd4TmjAuG/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

@yoga_girl

Svakako da lista joga Instagram profila ne bi bila potpuna bez @yoga_girl. Rachel Brathen je rođena u Švedskoj, ali je zarobila srca jogija širom svijeta. Trenutno vodi svoj studio za jogu na Arubi i domaćin je radionica na internacionalnom nivou. Na njenom Instagramu možete očekivati neodoljive slike njezine kćerke, joge i njezinih putovanja.

https://www.instagram.com/p/Bk2_OIAl9Et/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Bilo koji od ovih profila natjerat će vas da skočite na prostirku i postavite sebi izazov da vaše asane budu preciznije, stabilnije i mirnije, i da jednostavno prigrlite jogu kao svakodnevnu aktivnost u svom životu.

Ovo je samo mali broj od toliko mnogo čudesnih jogija koje možete pronaći na Instagramu.

Izvor: www.yogiapproved.com
Tekst pripremila: Tamara Šćepović