Najbolje destinacije za joga retreat u 2018. godini

Updated

Postoji mnoštvo predivnih lokacija na svijetu za joga retreat. Neke od poznatijih su Bali, Costa Rica, Tajland, Meksiko, Indija. Međutim, postoji još mnoštvo destinacija koje vam ne bi prve pale na pamet kada počnete planirati svoj sljedeći joga retreat. Donosimo 9 najboljih lokacija za iskustvo cjelovitog, opuštajućeg i pomlađujućeg joga retreata za godinu koja je pred nama po izboru portala Yoga Tree Travel.

Indija

Ovo se može činiti kao očiti izbor, ali Indija je još uvijek među top 10 destinacija za joga retreat. Prakticiranje joge u Indiji je vrhunac duhovnosti. Ova drevna praksa je ovdje rođena otprilike 5000 godina prije nove ere i prisutna je diljem zemlje.

yoga retreat indija

Foto: travelandleisure.com

Duboko posvećeni ljudi, uređeni hramovi i mirni ashrami čine Indiju idealnim mjestom za retreat. Iako nije najluksuznije mjesto na listi, kultura i iskustvo retrata u Indiji zasigurno će vas izazvati da produbite duhovne i unutarnje odnose do fascinirajućeg stupnja. Ne postoji mjesto poput ovog.

Iako je Indija najpoznatija po Rishikeshu, preporučujemo i Gou, Mysore, Varanasi ili Manali, svako od ovih mjesta nudi izuzetna i jedinstvena iskustva.

Najbolje vrijeme za posjet: Studeni – Veljača

Argentinska Patagonija

Zaista bi bio izazov pronaći ljepše, nadrealnije i različitije mjesto od Patagonije u Argentini.

Najbolje destinacije za joga retreat u 2018. godini

Foto: foundtheworld.com

Od ogromnih glacijalnih polja do zelenih livada punih divljeg cvijeća i jezera Cobalt do snježnih planinskih vrhova, ovdje je ljepota prirode doista neizmjerna. Opustite svoje tijelo i um na prostirci i provedite slobodno vrijeme volontirajući ili istražujući egzotičan, no miran okoliš.

Najbolje vrijeme za posjet: Prosinac– Ožujak

Kanada

Oh, Kanada, izvor toliko mira, ljepote i svježeg zraka! Tražite li veći grad za retreat s obiljem povijesnog i arhitektonskog utjecaja?

retreat joga kanada

Foto: nationalgeographic.com

Istražite Toronto, Montreal, Quebec ili Ottawu. Tražite li mirniji odmor u prirodi? Krenite prema Britanskoj Kolumbiji ili Alberti, posjetite Banff jezera. Iskreno, bez obzira koju atmosferu tražite za retreat, Kanada će vjerojatno sve pokriti.

Najbolje vrijeme za posjet: Svibanj– Listopad

Hrvatska

Hrvatsku je portal Yoga Travel Tree predstavio kao predivnu istočnoeuropsku zemlju s čudesnim otocima u Jadranskom moru.

joga retreat hrvatska

Foto: worldfortravel.com

More je kristalno čisto i svijetlo plave boje. Otok Hvar i poluotok Istra su savršene destinacije za retreat, pune iznenađujuće plodnih polja na obali, izvora svježe vode, predivnih plaža i mnoštva sati neprestano sunčanog vremena. Savršen odmor bez pretjeranog odmaka od komfora.

Najbolje vrijeme za posjet: Svibanj – Lipanj, Rujan – Listopad

Nikaragva

Nikaragva je najveća država u Srednjoj Americi , no najmanje posjećena. Predivne i različite planine,  vulkani, jezera, šume i plaže ove zemlje nude predivan retreat.

joga retreat nikaragva

Foto: destination360.com

Provedite tjedan dana opuštajući se na otoku Big Corn ili kombinirajte satove joge s lekcijama iz surfanja na Costi Dulce.

Najbolje vrijeme za posjet: Studeni – Travanj

Maldivi

Jeste li ikada čuli za privlačnije, kristalno čišće more od onoga koje okružuje Maldive? Pretpostavljamo da bi bio izazov pronaći ga. Ljubitelji oceana, ovo je lokacija za vas.

maldivi male yoga retreat

Foto: aerogaga.com

Retreat u vječnom raju gdje priroda i more žive u harmoniji omogućuje vam da iskusite morski život kakav nigdje prije niste vidjeli. Bilo da tražite mjesto za preporod kao što je Malé ili želite kombinirati jogu sa surfanjem i ronjenjem, sve ćete pronaći ovdje.

Najbolje vrijeme za posjet: Studeni – Travanj

Island

Island ima puno više za ponuditi od artičkih temperatura i blistavih ledenjaka. Ova zemlja nudi obilje termalnih kupki kao što je poznata Blue Lagoon, vidikovce u divljini i prirodu kakvu vjerojatno nikada niste vidjeli.

yoga retreat plava laguna island

Foto: myholidayguru.co.uk

Ako ste dovoljno sretni mogli biste svjedočiti light showu prirode, polarnoj svjetlosti. To je nešto zaista vrijedno pamćenja.

Kada je riječ o kombiniranju joge i avanture prilično smo ograničeni na Reykjavik i Akureyri, ali, naravno, nije loše niti skrenuti s poznate staze.

Najbolje vrijeme za posjet: Lipanj – Kolovoz

Tanzanija

Retreat u Tanzaniji nudi vam priliku da iskusite neke od najmanje dirnutih kombinacija prirode, divljine i mira na svijetu.

yoga retreat zanzibar

Foto: eyesonafricasafaris.com

Provedite cijeli svoj retreat opuštajući se na plažama Zanzibara, kombinirajući istraživanje mora i ronjenje ili kombinirajte jogu s avanturama safarija. Odavde ćete otići otvorenog uma planirajući svoj idući afrički odmor.

Najbolje vrijeme za posjet: Lipanj – Listopad

Kuba

Želite li iskusiti opuštenu kulturu punu izuzetne arhitekture, bijelih pješčanih plaža i kristalno plavog mora?

havana joga

Foto: anusarayoga.com

Srećom, posjet Kubi je postao lakši. To znači da ju je bolji posjetiti sada prije nego gomila ljudi otkrije ovaj dragulj. Odmorite se u Havani, istražite bogatu kulturu glavnoga grada ili skrenite s poznatog puta prema Sierra Maestri kako biste udahnuli svježi planinski zrak.

Najbolje vrijeme za posjet: Studeni – Ožujak

Pročitajte Očaravajuću priči o jogi na Kubi
Izvor: yogatraveltree.com