Kaos i meditacija uklopljeni u foto projekt

Updated

Inspiracija za stvaranje ove serije fotografija potekla je iz njegovog nedavnog putovanja u Indiju. Htio je napraviti nešto što će naglasiti ljude s različitim ambicijama i načinom života koji žive u velikim gradovima.

alexey wind, joga, foto projekt

Riječ je o Alexey Windu, talentiranom fotografu, redatelju i umjetniku rođenom u Rusiji koji trenutno živi na lokaciji Los Angeles – New York.

Kroz projekt “Joga i grad”, Alexey je htio istaknuti ljude koji su posvećeni praksi joge u velikim gradovima, ljude koji žive u središtu energičnosti, ali i dalje zadržavaju svoj sklad i sreću. Duhovni dio života svake osobe je iznimno važan i nije relevantno u kakvom ste okruženju. Najbitnije je kako gledate na svijet i kako se osjećate iznutra, a ne nalazite li se okruženi planinama ili neboderima na užurbanoj ulici.

alexey wind, joga, foto projekt

alexey wind, joga, foto projekt

“Joga i grad” spaja umjetnost, duhovnost i aktivnost. To je refleksija čovjekove snage i moći. Snaga koja je potrebna kako bi se savladale nepovoljne okolnosti i pronašla ravnoteža dok se život provodi u užurbanom okruženju. Joga je način za pronalaženje samoga sebe i postajanje bližim sa samim sobom.

alexey wind, joga, foto projekt

Živimo u predivnom i jedinstvenom svijetu i ne bismo smjeli gubiti sebe u svakodnevnim rutinama, stresu i užurbanosti, već nastaviti uživati u životu, posvetiti pažnju trenucima koji nas vesele i uživati u svakom trenutku. To je glavna ideja ovog projekta.

alexey wind, joga, foto projekt

Više fotografija iz serije “Joga i grad” pogledajte na Instagram profilu https://www.instagram.com/yoga_and_the_city/!

Foto: Instagram