Joga s kozama novi je hit!

Lainey Morse nikad nije očekivala da će na svoje joga sate s kozama lista čekanja prelaziti brojku od 500 ljudi. Priča je počela na njenoj No regrets farmi u Oregonu, SAD-u, kada je odlučila održati sate joge dok koze trčkaraju oko matova.

Lainey Morse koze

Koze su, što svakodnevno možemo vidjet na društvenim mrežama, zapravo jako intelegentne životinje. Znatiželjne su, zabavne, ali se i vole maziti.

Moje koze su vrlo društvene i prijateljske životinje i vole komunicirati s ljudima’, otkriva Morse. ‘Druženje s životinjama ima mnoge zdravstvene koristi za ljude, pa se druženje s kozama tijekom sata joge čini kao odlična ideja.

joga i životinje

Svaki sat joge s kozama zapravo traje tri sata: prvi sat je druženje s kozama, pa sat joge i nakraju ‘happy hour s kozama‘  kada se ljudi fotografiraju i igraju s kozama. Lainey je mislila čekati do proljeća da zatopli jer se vježbanje odvijalo vani, ali zbog prevelike zainteresiranosti, odlučila je održavati sate joge u štali.

Također, planira održavati terapijsku jogu s kozama za branitelje, osobe s invaliditetom, osobe koje pate od depresije…

Naravno postoje mali problemi s kozama, ali i drugim životinjama na farmi poput pilića i mačaka. Osim što se vole udomaćiti pokraj jogija na matu, često ostavljaju mala zrnca posvuda. Srećom to se rijetko dogodi, a i nije tako strašno s obzirom na svu ljubav koju koze pružaju.

joga s kozama

joga koze

koze

goat-yoga-2

joga koze

Izvor: yogajournal.com/oregonlive.com