Izvodite li Chaturangu na pravilan način?

Updated

Chaturanga Dandasana, poza koju mnogi početnici smatraju svojim najvećim neprijateljem, postavlja temelje za čvrstu i dobru praksu. Chaturanga je zapravo jedan jak push up koje radi cijelo tijelo za čije izvođenje koristimo cijelu svoju težinu. Kao dio Pozdrava Suncu, ovu asanu ćete ponavljati jako često i to samo tijekom jednog sata joge, pa provjerite da li ju izvodite pravilno.

Magazin SELF je angažirao joga terapeutkinju i vlasnicu Yoga 216, Nicole Katz kako bi svima demonstrirala i pomogla utvrditi da li izvodimo Chaturangu Dandasanu pravilno.

Znate da radite Chaturangu ispravno kada su podlaktice i noge paralelno sa podlogom, ostatak vašeg tijela ostaje u jednoj dugoj liniji, a nadlaktice su okomite sa podlogom‘, kaže Katz. ‘Puno mišića mora biti vrlo jako da bi se oduprlo izvijanju pod težinom gravitacije u ovom obliku, uključujući deltoide (mišiće ramena), prsne mišiće, tricepse, mišiće kralježnice…‘ Ukratko, kada se pravilno izvodi Chaturanga, to zahtijeva angažman cijelog tijela, a snažna jezgra, leđa, ruke i ramena su od ključne važnosti.

4 jednostavna koraka za izvođenje Chaturange Dandasane:

Ukoliko niste još dovoljno snažni, Katz predlaže modifikaciju (slika u nastavku).

Spustite koljena na pod i prakticirajte dizanje i spuštanje, ili držite i lebdite dok vaši mišići ne izgrade dovoljno snage. S vremenom ćete biti u mogućnosti dizati koljena i dalje ostati stabilni i jaki u ovoj poziciji ‘.

chaturangu na pravilan način

Pokušajti izbjeći ove uobičajene Chaturanga pogreške:

giphy

Izvor: self.com