Glazba za vašu ljetnu joga praksu

Updated

Svaka promjena godišnjeg doba nam pruža šansu da ga uskladimo s praksom joge. Ljeto je možda i najinspirativnije godišnje doba s mnoštvom dugih dana, sjajnim Suncem i prilikama da prakticirate jogu izvan kuće. Sjajno je prakticirati jogu uz optimističnu glazbu kada stignu topliji dani. Ljeto je doba za bezbrižno opuštanje, a praksa joge je izvrsna za održavanje tih dobrih vibracija. Poslušajte neke ljetne pjesme idealne za vašu ljetnu praksu joge.

Ben Howard: Old Pine

Pjesma idealna za sjedenje na plaži uz logorsku vatru i za početak joga prakse. Vratit će vas u slatke ljetne dane djetinjstva dok se polagano zagrijavate i inspirirati vas na kretanje.

Bob Marley: Three Little Birds

Ne možete imati ljetnu playlistu bez malo reggaea, a ne možete slušati reggae bez Boba Marleya. Ovo je savršena pjesma da se pokrenete uz podsjetnik da ‘every little thing is gonna be alright’.

https://www.youtube.com/watch?v=PGYAAsHT4QE

Benjamin Francis Leftwich/Kygo : Shine

Ova pjesma je mekana, ali optimistična te odiše bezbrižnim ljetnim duhom. Idelna je za joga flow.

Justin Bieber: What Do You Mean

Kako raste vrućina u vašoj praksi, neka stabilan ritam ohrabruje vaše pokrete. Zabavite se dok se krećete.

Ed Sheeran: Shape Of You

Nastavite se kretati uz pop vibru. Sheeranov hit je jedna od onih pjesama uz koju raste groove. Ohrabruje mekoću i fluidnost u praksi, a i tko ne voli čuti ‘I’m in love with your body’ dok se rasteže.

The Head and the Heart: Lost in my Mind

Ovo je jedna od pjesama koja svira dok vozite auto po seoskoj cesti uz spuštene prozore. Savršena je za Pozdrave Suncu jer ritam bubnjeva napreduje i stihovi teku.

John Lennon: Oh Yoko

Pjesma donosi dozu nostalgije. Sadrži jednako vesele i zabavne dijelove, a i napunit će vas energijom i podsjetiti da se smijete dok tečete kroz praksu.

Coldplay: Up & Up

Ova pjesma pruža inspiraciju. Ohrabruje vas da vidite izlazak Sunca kao dar. Idealna je kada se približavate kraju svoje prakse da postanete introspektivni i ohrabruje zahvalnost za sve što imate i za samu praksu.

Brett Dennen: Desert Sunrise

Pjesma idealna za približavanje kraju prakse jer je spora i melodična. Pjesma će vas potpuno usporiti, a ugodni ritmovi odvesti na sretno mjesto koje inače dolazi samo uz morske valove.

Alexi Murdoch: Orange Sky

Kada ležite u Savasani želite pjesmu uz stihove koji će vas potpuno opustiti. Ova pjesma je toliko umirujuća da ćete se osjećati kao da ste umotani u deku kada završavate praksu i posvećujete se ostatku svog dana.

Ponekad se čini da je cijelo ljeto stvoreno za playlistu i postoji mnoštvo pjesama koje će vas dovesti u to posebno rasploženje. Predloženoj playlisti se možete vraćati kada ste u potrazi za onim posebnim osjećajem koji samo ljeto pruža.

Izvor: doyouyoga.com
Foto: pixabay.com