Doga: Vježbanje joge sa psom

Updated

Kvalitetno vrijeme koje provodite s vašim psom ne mora biti ograničeno na šetnje i zajednićko izležavanje na kauču. Vježbanje joge s psom, nazvano Doga pomoći će vam da se sa svojim ljubimcem zbližite, opustite, zabavite ili istegnete.

Photo-Yoga-journal-2

Doga je postala popularna sukladno sa sve većom osvještenosti da psi, kao i sve životinje imaju mnoge benefite na nas, naše fizičko, psihičko i duhovno zdravlje i stanje. Većina nas koji imamo kućne ljubimce smatramo ih našim članovima obitelji i svaki trenutak proveden s našim ljubimcem nam je dragocjen.

Doga je nastala iz želje da se još više zbližimo s našim psima i provodimo još kvalitetnije zajedničke trenutke. Doga nije disciplina niti prisiljavanje psa na vježbanje. Doga je praksa koja naglašava da je fokus na jedinstvu između dvoje ili viša bića koja pomaže uspostaviti mentalitet čopora, jača vezu između vlasnika i ljubimca, te također može biti izazov u izvođenju nekih asana. Osim toga pomoći će vama i vašem psu da smirite svoj središnji živčani sustav i bolje spavate.

Jedna od jogija koja prakticira Dogu sa svojim maltezerom, Mahny Djahanguiri, ujedno i autorica knjige ‘Doga: Yoga for You and Your Dog’, predlaže da psa pozovete na joga mat i ovisno o njegovom rasploženju i stanju, ne prisiljavajući psa, potaknuti ga na sudjelovanje. Prirodna znatiženja svakog psa olakšat će vam da u procesu. Ukoliko imate manjeg psa možete izvesti Virabhadrasanu I (Ratnik I), a ako je pas malo veći možete čelo nasloniti na njegova leđa tijekom izvođenja Balasane, ili se protegnite dok izvodite Ustrasanu.

Metro.co_.uk_

Insiraciju potražite u fotografijama koje slijede i uživajte u izvođenju asana sa svojim kućnim ljubimcima.

Photo-Helena-Amor-Photografy

3milliondogs

Photo-Yoga-journal

Odditycentar

149697-oddly-trend-doing-yoga-with-your-dog-is-called-doga-1024x677

Foto: Pinterest