Dobro je znati: Ekološki osviješteni joga brendovi

Naš okoliš suočava se s velikom krizom. Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova koji danas utječu na planet. Zbog toga je važno podržati ekološki proizvedene robne marke jer je takozvana brza, jeftina moda još uvijek u prednosti.

Većina nas je svjesna da svakodnevno podržavamo one robne marke koje kupujemo. Imamo moć stvoriti i utjecati na promjenu pažljivim odabirom gdje ćemo potrošiti naš teško zarađeni novac. Kao jogiji možemo čak utjecati na promjenu svjesnim odabirom eko robnih marki i proizvoda koji su ekološki prihvatljivi i štite okoliš – za razliku od ostalih proizvoda koji štetno djeluju na prirodu prilikom proizvodnje. Podrška robnim markama koje stvaraju eko prijateljsku joga odjeću (za razliku od brze i jeftine mode) i ostalih ekološki prihvatljivih proizvoda za jogu, jednostavan je, ali učinkovit način zaštite okoliša.

Donosimo vam nekoliko eko joga brendova  koje možete kupovati s povjerenjem i čistom savješću.

1. Girlfriend Collective

Etička proizvodnja, održivi materijali, odlična svojstva. Ove opisne oznake upravo to znače. Girlfriend Collective je održivi, etički i eko joga prijateljski brend koji odjeću izrađuje od reciklirane plastike. Materijali za robnu marku Girlfriend Collective dolaze od reciklirane plastike s Tajvana te ribarskih mreža koje bi inače zagađivale oceane. Pažljivo odlažu otpadne vode kako ne bi zagadili okoliš te recikliraju vlastite nusproizvode. Nijedan korak u procesu nije zanemaren – GC proizvodi predstavljaju laganu modu u svom najboljem stilu.

girlfriend-collective

2. PI Yoga

PI Yoga hlače su hlače sa svrhom – kaže njihov moto. PI Yoga je fenomenalan eko prijateljski joga brend koji ponosno donira 10% neto profita globalnoj organizaciji na Baliju koja se bavi čuvanjem morskih kornjača i oceana. Izuzetno dobre i udobne, ove joga hlače su super lagane i idealne za putovanje te iznimno meke i izuzetno prozračne. Izrađeni su od 100% viskoze, tako da ne prianjaju, znoj se brzo osuši jer materijal nije poliester (drugim riječima, nije izrađen od plastike).

PI-Yoga

3. Wahi Yoga

“Proizvodnja proizvoda (eko prijateljskih i na etički način) skup je proces, ali ne poduzimam nikakve žrtve i ne uzimam nikakve prečace jer vam želim donijeti proizvod koji je svjesno stvoren od vlakna do kupca.” – Holly Fiske

Holly Fiske (@upsidedownmama) stvorila je Wahi Yoga, projekt iz strasti kako bi pomogla napuniti prazninu koju je osjećala u industriji joge. Izradila je malu i etičnu tvrtku za stvaranje lijepih i potpuno održivih eko prijateljskih joga proizvoda od početka do kraja. Pažljivo gledajući na svaki korak u procesu, Wahi Yoga odabire svako vlakno, tkaninu, tvornicu, brodarsku tvrtku i šire da vam ponudi 100% ekološki prihvatljive i etički prekrasne proizvode za jogu.

Umstuff

4. Yoloha

Jeste li znali da stabla pluta regeneriraju koru koja im je uklonjena? Nismo niti mi. Ali Yoloha to dobro poznaje, zbog čega koriste samo pluto za proizvodnju svojih eko prijateljskih joga prostirki. Koristeći obnovljive izvore od 100% reciklirane ambalaže, ova tvrtka osvaja naša srca brižnom zaštitom okoliša u svojem proizvodnom procesu. To je brend u kojem možete kupovati s povjerenjem, jer ne samo da su eko brend, već su njihovi proizvodi prekrasni, održivi i vrhunski kvalitetni.

yoloha-eco

5. Ripple Yoga

“Na našu odjeću utječu filozofija i principi joge.”

Ne samo da su svi proizvodi Ripple Yoga izrađeni od potpuno prirodnih vlakana, već su izrađeni prema standardima poštene trgovine. Ovaj eko brend poštuje svoje zaposlenike ali i planet. Oni recikliraju, ali ne bacaju ostatke odjeće – koriste materijal cijele tkanine. A najbolji dio? Njihova joga odjeća je meka, prozračna, udobna i tako slatka.

ripple

6. Wolven Threads

Wolvenova vizija? Održivost mora biti seksi, a mi bismo rekli da su ostvarili taj cilj. Sva njihova divna, jedinstvena odjeća izrađena je od recikliranih plastičnih boca s certifikatom reciklirane P.E.T tkanine (RPET). Oni koriste modal – regenerirano celulozno vlakno proizvedeno kemijskim postupkom od prirodne celuloze, što je eko prijateljsko vlakno koje je mekše od pamuka i dobro se održava. Modal tkanina u proizvodnji zahtijeva 10 do 20 puta manju količinu vode od pamuka i ne ispušta ugljik u atmosferu prilikom proizvodnje. Wolven Threads spajaju modu visokih vibracija s ekološkim postupcima.

wolven-threads-eco

7. Hugger Mugger

Hugger Mugger je naziv kućanstva u svijetu joge koji se zalaže za stvaranje održivih, ekološki prihvatljivih proizvoda. To uključuje biorazgradive TPE (termoplastične) tepihe, ležaljke od prirodne gume, čepove od pluta i bambus blokove te još mnogo toga. Njihova vizija je “osigurati inovativne proizvode vrhunske kvalitete i stvoriti širok krug prijatelja u svijetu joge”. Nudeći dosljednu kvalitetu i ekološke mogućnosti, Hugger Mugger je eko brend koji stoji iza svog imena.

Hugger-Mugger-eco

Podržite ekološke joga brendove

Od početka proizvodnje pa sve do finalnog proizvoda, svaka od ovih ekoloških marki pažljivo stvara proizvode koji su održivi, neodoljivi i dobri za vas i okoliš. Njihova vizija je pobjeda.

U potpunosti se prepuštamo tim epskim eko robnim markama koje proizvode eko prijateljske joga proizvode sa nepopustljivim standardima, etikom i kvalitetom.

 

Foto: yogiapproved.com
Izvor: yogiapproved.com
Tekst uredila: Ida Žganec