Cara Delevingne bori se s depresijom uz pomoć joge

Updated

Cara Delevigne je možda supermodel, zvijezda svih društvenih mreža i ‘it girl‘,  ali ni ona nije imuna na nešto što su mnogi od nas iskusili u nekom trenutku naših života. 23-godišnja britanka patila je depresije i ankcioznosti još kao mlada djevojka.

Cara Delevingne bori se s depresijom uz pomoć joge

U intervjuu za Esquire, Delevingne je podijelila kako je naučila potisnuti svoje emocije još u ranoj dobi. Sve je to rezultiralo mentalnim slomom u dobi od 16. godina koji je uspiijela prebroditi uz pomoć lijekova i bližnjih. Tijekom godina, Delevingne je patila od čestih napadaja depresije, anksioznosti i samopreziranja.

Sada se Delevingne bori s depresijom bez pomoći lijekova. U intervjuu za Elle Magazine, zvijezda filma Suicide Squad rekla je da joj prakticiranje joge pomažu na putu prema ozdravljenju.

Za mene, joga je jedini način na koji ja zaista mogu osjećati stvari i provjeriti kako sam. Budući da bol uvijek postoji negdje, čak i ako je potpuno iracionalna bol, uvijek ju je dobro pronaći i suočiti se s njom.

Također je progovorila o suzdržavanju svojih osjećaja. ‘Mislim da nisam nikad u životu plakala ispred više od jedne osobe, ikad.’ podijelila je. ‘Odrasla sam u na način da se uvijek govorilo ‘emocije su za slabiće, glavu gore, kreni dalje, naprijed i prema gore. Što nije zdravo.

Depresija pogađa oko 350 milijuna ljudi širom svijeta, a obično se liječi s kombinacijom lijekova i terapije. Međutim, rastu znanstveni dokazi da joga može biti od pomoći kod uklanjanja simptoma depresije i anksioznosti.

Izvor: doyouyoga.com