7 Zakona privlačenja koji će vam zauvijek promjeniti život

Updated

Od gledanja filmova kao što je Tajna, možemo krivo pretpostaviti kako je Zakon privlačenja samo niz tehnika koje se koriste kada želimo nešto ostvariti. Koristeći tehnike – dobivamo što želimo.

Iako postoje načini koji nam mogu pomoći ostvariti život o kojem sanjamo, važno je zapamtiti kako se sve što činimo, manifestira. Nije važno samo ono što radimo svjesno, važan je način na koji razmišljamo, razgovaramo pa i živimo kroz svaki dan.

Kada to shvatimo, postaje mnogo jasnije da korištenje Zakona privlačenja nisu samo tehnike i trikovi. To je životni stil!

7 Zakona privlačenja koji će vam zauvijek promjeniti život

Nadamo se da će vam ovih 7 jednostavnih savjeta pomoći da učinkovito ostvarite snove i ciljeve koje ste zacrtali za sebe.

  1. Započnite dan pozitivnošću

Jutro je magično i ključno vrijeme za vaš um. Kako se budite i dolazite sebi, vaš um prelazi iz nesvjesnog, apstraktnog svijeta spavanja i sanjanja, u onaj realan, stvaran, svakodnevni život. Ono što mislite, osjećate i vjerujete tokom ovih trenutaka ima duboki efekat na vaš cijeli dan.

Početi dan pozitivnim afirmacijama je zaista jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe!

Čim se probudite unesite pozitivnost kroz svoje misli. Blagoslovite ju. Pronađite i fokusirajte se na sve ono prema čemu osjećate zahvalnost.

Usadite svoje namjere (za mir, pozitivnost, obilje – što god to bilo) u svoju podsvjest kako biste odmah imali razlog da vam dan bude fantastičan!

Jutro je također odlično vrijeme za duhove vježbe poput joge i meditacije, ili kako bi sebi dali malu dozu onoga što volite. Možda je to glazba, šetnja, šalica tople kave ili maženje sa vašim ljubimcem – bitno je da uživate.

  1. Ravnoteža

Bez obzira tko ste ili čime se bavite, uvijek ćete se susresti sa određenom dozom negativnosti kroz svakodnevnicu i to samo komunicirajući sa svijetom koji vas okružuje.

Važno je razumjeti da ne možete ovladati Zakonom privlačnosti izbjegavajući negativnosti do mjere gdje to prelazi u poricanje. Da, uvijek se trudimo razmišljati i ostati u što pozitivnijem okruženju, što je dobro, ali ponekad isto tako moramo uskočiti u blato i obaviti neželjeni posao.

Bez blata – nema lotusa. Upravo to je važnost održavanja zdrave ravnoteže.

Srećom za sve nas, pozitivne misli, osjećaji i očekivanja su mnogo snažnija od onih negativnih. To znači da možete utjecati na svoje stanje i njegov odraz na vaš svaki dan odvajajući samo 10 minuta na intenzivno razmišljanje o stvarima koje vas usrećuju. Pokušajte to prakticirati na dnevnoj bazi, bilo da zapisujete ili vizualizirate želje, događaje ili uspomene u svojim mislima i ubrzo ćete primjećivati koliko se pozitivnih stvari počelo odvijati u vašem životu.

Probajte uvijek biti svjesni misli koje odašiljete jer upravo njih i privlačite.

  1. Važnost sadašnjeg trenutka

Napravite pauzu od stalnog strujanja misli (u jogi to se zove ‘chitta vritti’ – žamor misli) vraćajući se u sadašnji trenutak. Kada smo potpuno prisutni proces ostvarivanja drastično se ubrzava.

U sadašnjem trenutku možemo pronaći mir i duboku, istinsku radost. I  to je ono što uistinu donosi sreću, ispunjenje i obilje za kojim toliko žudimo iz unutrašnjosti našeg bića – ne objekti, novac, događaji ili druge prolazne stvari za koje smo skloni vezati se. Istinska sreća je STANJE.

Kako bi započeli sa vježbom osvještavanja sadašnjosti, jednostavno odvojite 1 – 2 minute nekoliko puta dnevno kako bi zastali, duboko udahnuli, otpustili misli na trenutak i uživali u obilju koje vam se trenutno događa.

Što češće ovo radite, više ćete biti naviknuti na stečenu sklonost ka sadašnjosti i više ćete uviđati vrijednost i ugodu svojeg života.

  1. Magično pitanje

Prije nego što odete na spavanje, postoji jedno vrlo jednostavno, a opet magično pitanje koje biste si trebali postaviti. Ono ima mogućnost preusmjeravanja vaših misli, na svjesnoj i nesvjesnoj razini, prema zahvalnošću, blagoslovu i dobroti.

To pitanje glasi: Što je bilo najbolje što mi se danas dogodilo?

Ono što pitanje čini snažnim je činjenica da potiče podsvijest na odgovor. Kada si postavljamo prava pitanja, izmamljujemo odgovore na dubljim razinama našeg uma koji su iskreniji i drugačiji od onoga što proživljavamo kroz svaki dan.

I to je to. Nerijetko se događa da postavljanjem ovog pitanja, misli odlaze do onog trenutka ili događaja na koje smo potpuno zaboravili tokom dana. Male stvari koje imaju veliki značaj iskoče iz mentale buke, te ono što je bilo ispravno, dobro i uveseljavajuće počinje ponovno zaprimati fokus.

  1. Naučite pristupiti tzv. stanju sporijih moždanih valova

Tajna pristupanju sporijim moždanim valovima je poznata i korištena od mudraca, mistika i šamana kroz sve vremenske periode, iz svih dijelova svijeta.  Vjeruje se kako je ono ključni sastojak u ostvarivanju onoga što želimo. Tajna je u ‘tajni iza tajne’.

Moderna teorija kaže da to stanje (alfa, theta, delta) omogućuje svjesnom dijelu uma da jasnije komunicira s onim podsvijesnim. To znači da kada ste u tom stanju, ono što svjesno mislite, vizualizirate i osjećate brže i jače, će utjecati na podsvijesni um da te misli pretvori u stvarnost.

Što je sporije stanje moždanih valova, to svijest ima bržu sposobnost djelovanja na podsvijest kako bi moglo pretvarati ono zamišljeno u fizičku stvarnost.

Najdjelotvorniji način kako bi sebi pružili neograničen pristup spomenutim stanjima je uz korištenje postojeće tehnologije zahvaćanja moždanih valova. To je postupak sinkronizacije specifičnih frekvencija i uzoraka snimljenih na audio zapise. Ti zapisi se uzajamno vežu uz određene emocije i osjećaje.

  1. Postavite sebi pozitivno ‘što ako?’ pitanje

Pozitivna pitanja uvelike pomažu u jačanju emotivnog stanja. Ona otvaraju vrata prema mogućnostima. Kada se osjećate loše, pokušajte si postaviti ‘što ako?’ pitanje na koje odgovor završava u pozitivnom tonu.

Evo nekoliko primjera:

Što ako ovo završi baš onako kako sam planirao/la?

Što ako je glavni razlog što se sve odvilo na ovaj način činjenica da je upravo to potrebno kako bi ostvario/la zacrtane ciljeve?

Što ako je sve ovo jedan veliki nesporazum i zapravo je sve u savršenom redu?

Što ako osoba koja me privlači razmišlja o meni na isti način?

  1. Naučite disati

Naučiti upravljati disanjem je ključ kojim postajemo svjesni svega što se događa u umu i tijelu.

Način na koji nesvjesno obavljamo ovu funkciju iz trenutka u trenutak, iz dana u dan, direktno utječe na misli, emocije i psihičko zdravlje. Kao i na tok energije koji upravlja našom tjelesnom, mentalnom i duhovnom stvarnošću.

Vježbom i učenjem tehnike disanja sve ovo možete usavršiti i iskoristiti u svoju korist. Odvojite tek nekoliko trenutaka svakoga dana kako biste duboko udahnuli i time pokrenuli pozitivne promjene u svojem životu. Sve što trebate je početi!

Znate li koja je najbolja stvar vezana uz ovih 7 savjeta? Oduzimaju vam minimalno vremena, a donose izvrsne rezultate.

Možete odabrati bilo koji od navedenih savjeta kako bi vam pomogli da kroz Zakon privlačnosti postignete što želite. No, koji god odabrali najvažnije je učestalo vježbanje tehnike.

Potrebno vam je svega 20-30 dana prakse kako bi vam mozak stvorio svoj novi neuronski put. Zašto ne biste prihvatili ove savjete i pretvorili ih u zdravu naviku?

Budite uporni, vjerujte u sebe i iskorisite svoj puni potencijal kako bi počeli svoj život iz snova.

Izvor: yogiapproved.com
Foto: pixabay.com
Pripremila: Monika Hranj