5-minutna vježba s rukama koja balansira emocije

Updated

Jeste li znali da vas masiranje određenih točaka na prstima i dlanovima može poštedjeti posjetu liječniku ili čestoj kupovini skupih lijekova?

Jin Shin Jyutsu fizio-filozofija je drevna japanska umjetnost harmoniziranja životne energije u tijelu. Jednom kada se energija harmonizira, osjećat ćete fizičko, duhovno, mentalno i emocionalno zdravlje. Prema ovoj tradiciji svaki dio ruke je povezan s različitim emocijama ili organima.

Palac: briga, emocionalna bol, žalost, tuga, depresija, anksioznost, stres, napetost, problemi sa želucem, kožom i glavobolja.

Kažiprst: mentalna konfuzija, strah, frustracija, bol u leđima, problemi s desnima, problemi s probavom, bubrezima i mjehurom.

Srednji prst: jad, ljutnja, bijes, razdražljivost, neodlučnost, odnosi, glavobolja, umor, grčevi i cirkulacija.

Prstenjak: briga, anksioznost, strah od odbacivanja, negativnost, problemi s kožom, probava, respiratorni problemi, pluća i utroba.

Mali prst: obitelj, nisko samopoštovanje, nesigurnost, nervoza, krvni tlak, suho grlo, nadutost, srce, utroba.

Dlan: depresija, umor, potištenost, dijafragma.

U studiji provedenoj na Markey Cancer Centeru, pacijenti koji su patili od različitih vrsta raka u različitim stupnjevima osjetili su pozitivne utjecaje nakon ove terapije dodirom, uključujući smanjenje stresa i mučnine nakon tretmana. Također, mnogi pacijenti su izjavili da su lakše zaspali držeći svoj palac, bez okretanja po krevetu. Možda zato novorođenčad i djeca toliko vole sisati palac?

5-minutna vježba s rukama koja balansira emocije

Jednostavna vježba od samo 5 minuta čiji utjecaji traju puno dulje

  1. Dok se koncentrirate na bilo koju emociju ili bol svim prstima suprotne ruke obuhvatite prst na kojem radite. Duboko dišite.
  2. Držite svaki prst oko 1-2 minute, ubrzo ćete osjetiti pulsaciju. Ovo je savršeno prirodno.
  3. Kada radite s dlanom na mentalnom miru, pritisnite dlan palcem suprotne ruke te masirajte dlan prema srednjem prstu 1-2 minute. Masiranje dlana stvara balans u tijelu.
  4. Udahnite dozivajući umirujuće misli i osjećaje, te izdahnite otpuštajući bilo koju emocionalnu vezanost ili fizičku neugodu.
  5. Dok otpuštate emocionalnu ili fizičku neugodu vizualizirajte kako loši osjećaji i bol izlaze iz prsta u zemlju.

S obzirom da energetski kanali prolaze kroz naše prste i povezani su s određenim emocijama i organima, energija će uz ovu vježbu nestati. Za potpuni tjelesni balans i harmoniju ponovite ove vježbe na svakom prstu i držite ga malo duže.

Izvor: dietoflife.com
Foto: epidemicanswers.org