10 razloga zašto su muški jogiji tako privlačni

Updated

Jedna od prednosti toga što ste dio joga zajednice je to da vrijeme možete provoditi u društvu očaravajućeg čuda po imenu – muški jogij. Usprkos sastava joga satova koje pohađate, sve više i više muškaraca otkriva prednosti joga prakse.

Evo i naših 10 razloga zašto jednostavno obožavamo naše Y-kromozom joga prijatelje:

Slobodni su mislioci

Muški jogiji ne vjeruju u stereotip da je joga isključivo za žene, i samo to ih postavlja nekoliko svjetlosnih godina ispred klasičnih nezrelih i prekomjerno mačo muškaraca koji u to veruju. Joga je odlična za sve, bez obzira na spol, i ovi muškarci su živi dokaz toga.

muškarci joga

Koliko su snažni, toliko su i fleksibilni

Muškarci koji se bave jogom su obično fleksibilniji od prosječnog muškarca, i kombinacija jačih, definiranijih mišića i otvorenih zglobova uvijek dobiva više bodova, barem prema našoj računici.

10 razloga zašto su muški jogiji tako privlačni

Nisu tipične ‘muškarčine’

Muškarci koji se bave jogom će rjeđe dopustiti da im se svijet vrti oko ‘love, žena i dobrih auta’, rjeđe će biti nepodnošljivi ili pak preosjetljivi, jer im je podjednako stalo do unutarnjeg života, balansa između ega i duha i širenja dobre karme, kao i do svih drugih ‘muških’ stvari.

produhovljeni muškarci

S njima možete pričati o čakrama bez da se osjećate kao neo-čudakinja

Jogiji posvećeni filozofiji, metafizici i primjeni joge su savršeni ljudi za ovakve razgovore. Također, uglavnom ne pobjegnu glavom bez obzira kada spomenete svoje osjećaje. Potpun pogodak.

Ne dišu na usta

Od silne pranayame, ujjayi i kapalbati disanja u jogi, jogiji su stručnjaci za duboko disanje, i doslovno ne dišu na usta. Možda djeluje površno, ali i dalje je plus kada se pitaju neki muškarci i žene.

Krajnje su opušteni

Dok muškarci koji se ne bave jogom mogu biti napeti i vidno rastrojeni u stresnim situacijama, jogiji su slika i prilika opuštenosti – mogu jasno razmišljati i nose se mirno sa situacijom, ma koliko nepovoljna bila.

duboko disanje

Vole pomagati i velikodušni su

Bilo da su učenici ili učitelji, jogiji imaju tendenciju biti graciozni i od pomoći kada god vam je potrebna asistencija, pomoć oko položaja, ili netko tko će obratiti pažnju na vas kada vam je potrebna.

osvješteni muškarci

Shvaćaju da se radi o praksi i zdravlju, a ne samo o istezanju i dijeti

Muškarce koji se redovno bave jogom vjerovatno više zanimaju zdravlje i blagostanje – neće vam se podrugivati dok pijete svoj napitak od kelja. Štoviše, u većem broju slučajeva, pitat će vas da napitak podijelite s njima.

Donose fokusiranu energiju na satove joge

S obzirom da većina muškaraca po prirodi naginje kompetetivnosti, tijekom sata često zrače zaraznom aurom, koja ne samo da vas uvlači, već i pozitivno utječe na vašu joga praksu.

muškarci na joga satu

Dobro izgledaju

Ne želimo isticati očigledno, ali inverzije, rad na centru, istezanja i balansiranja na rukama u okviru joge dobro djeluju na muško tijelo. Ne samo da obično imaju odličan tonus mišića i zdrava tijela, nego su i nevjerovatno ugodni za oko.

zgodni joga muškarci

muški jogiji tako privlačni

dylan werner

Izvor: doyouyoga.com / jogaportal.com