10 razloga zašto su jogiji tako prokleto sretni

Updated

Bilo da pregledavate Instagram ili pohađate satove joge, vidite ih: sretne jogije. Ne samo sretne, već ushićene! Pronašli smo način kako uklopiti prakticiranje joge u naše živote na dubljoj duhovnoj, emotivnoj i intelektualnoj razini. Tajna našeg blaženstva je u tome da prakticiramo ono što volimo (jogu) u svim segmentima života.

sreća jogiji

Ovdje je 10 razloga zašto smo mi jogiji pronašli dugotrajan osjećaj sreće, ispunjenosti i blaženstva:

Puno se krećemo!

Redovito se i puno krećemo. Uklopili smo kretanje u naš život na zabavan način koji je dobar za naše tijelo, um i držanje. Izvijamo se, plešemo i skačemo. Naša srca su otvorena i dišemo punim plućima. Jednom riječju, mi se krećemo da bi se osjećali dobro!

Imamo osjećaj ispunjenosti

Prakticiranje joge ispunjava praznine i rješava nas loših navika. Neki se ljudi okreću hrani, alkoholu ili drugim supstancama, ali mi jogiji pronašli smo način kako se neugodnih osjećaja osloboditi kroz vježbanje joge.

Znamo kako disati!

Pobjednički dišemo cijelo vrijeme… bilo dok vozimo u prometu, dok se šećemo, ili smo na poslu ili pak na satu joge. Doslovno prakticiramo naše tehnike disanja cijelo vrijeme. Spoznali smo da pravilno disanje donosi mir i sreću – to su najveći darovi prakticiranja joge.

Naši odnosi sa drugima su uravnoteženi i zdravi

Pozitivne efekte ravnoteže i zdravlja joga ima kako na naše tijelo tako i na naše odnose sa drugima. Vježbanje nam pomaže da budemo otvoreniji prema drugima i autentičniji u odnosu sa njima. Odnosi u našoj obitelji, s našim prijateljima i ljubavnim partnerima su kroz jogu obogaćeni.

Mi puštamo ono što nas ne ispunjava

Žilavost koju smo razvili na satovima joge prožima naš svakodnevni život omogućujući nam da se uspješno suočavamo sa svim usponima i padovima koje život nosi. Svaku naviku, način razmišljanja ili osobu koja nas ne ispunjava imamo snagu i svijest jednostavno pustiti i krenuti dalje.

Mi volimo, prihvaćamo i poznajemo svoje tijelo iznutra i izvana

Kao jogiji, njegujemo dublji osjećaj svjesnosti našeg tijela. Možemo prepoznati tegobe kroz koje naše tijelo prolazi pa korištenjem raznih joga položaja možemo smanjiti te tegobe. Razvili smo snagu i ubiremo plodove vježbanja joge. Naše tijelo je vitko i skladno. Imamo pozitivan stav o svom tijelu i imamo kontrolu nad time kako se osjećamo.

Mi jedemo da bi živjeli

Sa redovnom vježbom mnogi od nas su otkrili da je lakše izdržati dijetu koju smo izabrali. Žudimo za zdravom i prirodnom hranom. Naučili smo kako se hraniti da bi živjeli. Zapravo, uživamo njegovati naše tijelo zdravom hranom koja je dobra za nas.

Naša kreativna energija teče slobodno

Bilo da radimo, igramo se ili vježbamo jogu imamo uspostavljenu jasnu vezu u komunikaciji između našeg uma i našeg srca. Stoga uživamo izražavati svoju kreativnost u svim područjima života. Joga nam omogućuje da naša duhovna energija raste te tako inspirira kreativnost u drugima.

Mi spavamo dobro

Joga nam može dati navalu energije, ali određeni joga položaji također nam mogu donijeti mir i opuštanje kada nam je u toku dana to potrebno zbog pada energije ili gubitka koncentracije. Fizička aktivnost nam osigurava da vodimo zdrav i ispunjen život. Mi radimo puno, mi se puno igramo i čvrsto spavamo!

Mi se izvijamo zato ne pucamo

Kao rezultat svega prethodnog, jogiji su elastični do kostiju. Joga nas uči da budemo fleksibilni, ne samo na satovima joge već i u životu. Mi jogiji snažni smo iznutra i izvana. Naučili smo kročiti kroz život i suočavati se sa svime što on donosi sa elegancijom, gracioznošću i kontrolom.

Biti jogij ima pozitivan utjecaj i izvan satova joge. Što više vježbamo, to više rastemo kao osobe. Joga ima moć promijeniti vas, inspirirati vas, učiniti da rastete i razvijate se do vašeg najvišeg potencijala. Bilo da ste početnik u prakticiranju joge ili jogu vježbate cijeli život, osjećate njen pozitivan utjecaj.

Vježbajte, pohađajte tečajeve i vjerujte u sebe. Jogiji imaju najvažniju sposobnost od svih: sposobnost da njihova sreća inspirira druge da otkriju blagodati prakticiranja joge. To je izvanredan dar. To je nešto zbog čega možemo biti nevjerojatno sretni!

 

Tekst pripremila: Ana-Marija Munjas
Izvor: yogiapproved.com
Foto: livelovelovelife.org