Započnite dan ovom petominutnom praksom

Updated

Imate li još jedno od ‘onih’ jutra? Protegnite se, razgibajte i započnite svoj dan uz ovu kratku joga praksu koja će smanjiti stres i omogućiti vam bolju usredotočenost.

I ne zaboravite ponoviti asane s obje strane!

cat cow asana

Započnite u pozi djeteta: opustite tijelo i produbite udah i izdah. Podignite se na koljena i ruke i na udah zaoblite kralježnicu, na izdah podignite pogled gore, trbuh povucite prema dolje. Ponovite 3-5 puta.

Započnite dan ovom petominutnom praksom

Vratite se u početni položaj i izravnajte kralježnicu. Ispružite desnu ruku i lijevu nogu. Kratko zadržite kako bi osjetili i trbušne mišiće, a onda ponovno zaoblite kralježnicu i lijevim koljenom dotaknite desni lakat. Ponovno izravnajte ruku i nogu, savinite lijevo koljeno, podignite desnu ruku odostraga i uhvatite lijevi zglob ili stopalo.

iskorak joga

Opustite ruke i noge i podignite se u psa prema dolje. Dođite u niski iskorak sa desnom nogom naprijed (pripazite da je koljeno iznad gležnja), a lijeva noga ostaje ispružena na podu. Podignite ruke i izdužite torzo, a težinu usmjerite naprijed kako biste osjetili istezanje u lijevom kuku.

jutarnja joga

Desnu ruku spustite na desnu nogu, te podignite torzo i istegnite se bočno na lijevu stranu.

kratke joga vježbe

Vratite se u centar i spojite dlanove u položaj za molitvu na prsima. Zaokrenite torzo preko prednje noge tako da lakat bude iza koljena ako je moguće. Čvrsto stisnite dlanove, osjetite trbušne mišiće i pogled usmjerite preko gornjeg ramena.

back bend joga asane

Vratite se u centar i podignite ruke iznad glave i počnite povlačiti tijelo prema nazad u mali backbend. Trbuh uvlačite unutra, a bradu povlačite dalje od prsa.

asana pas prema dolje

Ponovno se vratite u centar i dlanove položite između desnog stopala. Zakoračite desnom nogom nazad i podignite se u psa prema dolje. Spustite se u pozu djeteta i ponovite na drugoj strani.

Izvor: self.com
Foto: Natalie Faye, Getty / Cheryl Carlin