Što možemo naučiti od Tao Porchon-Lynch?

Updated

Vjerojatno ste već čuli za Tao Porchon-Lynch. A u slučaju da niste, trebate znati da je ona jedna od najstarijih učiteljica joge na svijetu!

Mnogi od nemaju pozitivnu sliku o sebi kad zamislimo sebe u dobi od 98. godina. Tao Porchon-Lynch, rođena 1918. godine doista ima nevjerovatan život. Osnivačica je Westchester Instituta za Yogu te je obučila nekoliko tisuća učitelja joge. Prije nekoliko godina šokirala je publiku američkog reality showa America’s Got Talent izvođenjem nevjerovatne plesne točke. Njen plesni partner, bio je 70. godina mlađi.

Što možemo naučiti od Tao Porchon-Lynch?

Njezina prošlost nije ništa manje uzbudljiva. Radila je kao model i glumica u Francuskoj, Engleskoj i SAD-u, snimala vlastite filmove 1960-ih i 1970-ih, te je  nagrađivana plesačica društvenih plesova.

Joga je oduvijek bila dio njenog života. Čak i kada je njena karijera bila u uzletu u Europi i SAD-u, uvijek je našla vremena za redovite posjete Indiji (gdje je rođena), i učila od najpoznatijih joga učitelja, uključujući B. K. S. Iyengara i Pattabhi Joisa. Kad se vraćala u SAD, prenosila je novostečeno znanje i odigrala veliku ulogu u popularizaciji joge na Zapadu.

Tao Porchon-Lynch također obožava visoke pete i odjeću svijetle boje, a nedavno je objavljena i njena autobiografija.

Od osobe s ovakvom životnom energiju i iskustvom, možemo puno toga naučiti.

Ona ne vjeruje u odugovlačenje i smatra da se sve što zamislimo, materijalizira. I to je njen glavni razlog zašto ne smijemo trošiti svoje vrijeme razmišljajući o tome što može poći po zlu. ‘Ne postoji ništa što ne možemo realizirati‘ – kaže Tao Porchon-Lynch. Ona u potpunosti živi po tom principu.

Još uvijek podučava jogu iako je imala tri operacije kuka. Tao smatra da su godine samo broj i one ju prema svemu što znamo o njoj, nikako ne usporavaju da još uvijek radi ono što voli i uživa u životu.

Izvor: yoga.com
Foto: Robert Sturman