Spoj prirode i tijela kroz fotografije

Updated

Breathing Life je projekt fotografa Michaela O. Snydera i nekoliko različitih grupa iz Washingtona – Washington Parks and People, Independent Pictures i One Common Unity koji su zajedno stvorili ove nadrealne fotografije joge u simbiozi s prirodom. Cilj projekta je bio kombinirati joga položaje i biljne elemente radi promicanja urbanih zelenih površina.

joga priroda

Snyder se udružio s ovim organizacijama zbog njihovog jedinstvenog cilja: ‘udahnuti život gradskim zelenim površinama i povezati sve urbane sredine na Zemlji.

joga priroda

Ove izvanredne fotografije su način da se podrže ekološke održive zajednice i uvjeti podnošljiviji za život u urbanim sredinama.

joga priroda

U stvaranju fotografija sudjelovali su joga instruktori Hawah Kasat i Helena Snyder koji izvode asane odabrane za prikazivanje izravne veze između joga poza i prirodnog svijeta.

joga priroda

Naziv serije ovih fotografija ‘Breathing Life‘ je zapravo metafora koja povezuje jednostavan čin disanja sa sredinama u kojima živimo i ističe koliko je važno uklopiti zelene površine u urbane sredine.

joga priroda

Svaka od ovih snažnih fotografija je potpuno jedinstvena. Neke od njih su nježne, prikazujući ljudski oblik u obliku paukove mreže sazdane od čipkastih grana. Dok druge imaju potpuno suprotan učinak i naglašavaju veličanstevni ljudski oblik ističući tijelo jogija koje se satoji od bujne krošnje drveća ili velike stijene, predstavljajući osjećaj stabilnosti i moći.

joga priroda

Ove veličanstvene fotografije izgledaju poput umjetničkih slika, a fotograf je taj efekt postigao koristeći tehniku dvostruke ekspozicije kako bi slike asana uklopio sa organskim strukturama biljnog svijeta.

joga priroda

joga priroda

joga priroda

joga priroda

joga priroda

joga priroda

joga priroda

joga, priroda

Izvor: BoredPanda